Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięrestart mikrokontrolera avr
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
witam
mam nastepujacy problem :
jak procesor dochodzi do wykonywania petli do .... loop po wykonaniu jej x razy ( nie jestem w stanie stwierdzic ile razy) nastepuje restart programu co moze byc przyczyna takiego zachowania
procestor to atmega 128 w wersji L
licze ze ktos mzoe mi podpowiedziec co moze byc tego przyczyna
pozdrawiam
mam nastepujacy problem :
jak procesor dochodzi do wykonywania petli do .... loop po wykonaniu jej x razy ( nie jestem w stanie stwierdzic ile razy) nastepuje restart programu co moze byc przyczyna takiego zachowania
procestor to atmega 128 w wersji L
licze ze ktos mzoe mi podpowiedziec co moze byc tego przyczyna
pozdrawiam
Nie wgłębiałem się w to zagadnienie - ale tu masz link
http://www.ep.com.pl/forum/viewtopic.php?p=35618
Może Marcin Wiązania odpowie Ci?
Pozdrowienia - teedd
[ Dodano: 24-10-2006, 13:20 ]
P.S.
W Bascomie bardzo fajnie można uruchomić sprzętową symulację układu - nie wiem tylko, czy da się obserwować komunikację i2c (Twój PCF) - ale chyba tak, bo tam nie ma zależności czasowych tylko stany (niech ktoś poprawi, bo dawno się i2c nie bawiłem). Mikrokontroler programujesz programem basmon.bas, do Bascoma wczytujesz właściwy program, dajesz symulację i zezwalasz na symulację sprzętową. I możesz krok po kroku śledzić, co się dzieje z wejściami, wyjściami itp.
Pozdrowinia - teedd
http://www.ep.com.pl/forum/viewtopic.php?p=35618
Może Marcin Wiązania odpowie Ci?
Pozdrowienia - teedd
[ Dodano: 24-10-2006, 13:20 ]
P.S.
W Bascomie bardzo fajnie można uruchomić sprzętową symulację układu - nie wiem tylko, czy da się obserwować komunikację i2c (Twój PCF) - ale chyba tak, bo tam nie ma zależności czasowych tylko stany (niech ktoś poprawi, bo dawno się i2c nie bawiłem). Mikrokontroler programujesz programem basmon.bas, do Bascoma wczytujesz właściwy program, dajesz symulację i zezwalasz na symulację sprzętową. I możesz krok po kroku śledzić, co się dzieje z wejściami, wyjściami itp.
Pozdrowinia - teedd