Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTelewizora sie restartuje
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Witam
Posiadam telewizor marki Tevion 29 cali model MD 7115 VTS-A ktory po zalaczeniu z pilota pochodzi okolo minuty a potem sie wylaczy i przlacza na kanal pierwszy czasem jest tak ze sie wylaczy ale juz sie niewlaczy oznaki sa tego ze dioda stand by niezapala sie po takim wylaczeniu od razy tylko po jakiejs chwili i tak sie dzieje wkolko
Pytanie moie brzmi co to moze byc i jakie koszta moga byc naprawy ?
Pozdrawiam
Posiadam telewizor marki Tevion 29 cali model MD 7115 VTS-A ktory po zalaczeniu z pilota pochodzi okolo minuty a potem sie wylaczy i przlacza na kanal pierwszy czasem jest tak ze sie wylaczy ale juz sie niewlaczy oznaki sa tego ze dioda stand by niezapala sie po takim wylaczeniu od razy tylko po jakiejs chwili i tak sie dzieje wkolko
Pytanie moie brzmi co to moze byc i jakie koszta moga byc naprawy ?
Pozdrawiam
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
re
czy TV juz poprawnie pracuje?? po wizycie u elektronika???
ps
mógł wgrac dump do pamięci i mogło to byc powodem usterki
ps
mógł wgrac dump do pamięci i mogło to byc powodem usterki
Naciął ??? , niby jak?.Telewizorek działa poprawnie, a przecież szwankował.To za ile chciałeś mieć ten tv naprawiony ?.Może najlepiej za darmo?.Witam Ponownie
telewizor odebralem od elektronika i chyba mnie naciol na 80 zl ponoc pamiec zaprogramowac musial i jakies luty poprawic
Pozdrawiam
P.S dzieki za podpowiedzi
Wszyskim się wydaje, że to takie proste, ale mało kto zdaje sobie sprawę ile trzeba w to włożyć własnej wiedzy, a żeby ową zdobyć trzeba też na to poświęcić sporo czasu, że nie wspomnę o oprzyżądowaniu, wszak pamięci nie zaprogramował używając magicznego zaklęcia.
Popieram Twoją wypowiedź ROM bardzo dobrze rozumiesz to czego nie rozumieją Ci którzy nie mają pojęcia o serwisowanu sprzętu...Naciął ??? , niby jak?.Telewizorek działa poprawnie, a przecież szwankował.To za ile chciałeś mieć ten tv naprawiony ?.Może najlepiej za darmo?.Witam Ponownie
telewizor odebralem od elektronika i chyba mnie naciol na 80 zl ponoc pamiec zaprogramowac musial i jakies luty poprawic
Pozdrawiam
P.S dzieki za podpowiedzi
Wszyskim się wydaje, że to takie proste, ale mało kto zdaje sobie sprawę ile trzeba w to włożyć własnej wiedzy, a żeby ową zdobyć trzeba też na to poświęcić sporo czasu, że nie wspomnę o oprzyżądowaniu, wszak pamięci nie zaprogramował używając magicznego zaklęcia.
To dlatego, że nieraz muszę się męczyć z pogrzebanym sprzętem, gdzie jakaś "złota rączka" (i do tego jeszcze w wstanie wskazującym), próbuje swoich sił, a całą swoją wiedzę opiera na gotowych informacjach z różnych for... .
Ludzie nie bardzo rozumieją nowoczesną technikę, która jako żywo trąci czarną magią, i to co znajduje się w "pudełku z ekranem" jest dla nich wiedzą tajemną, więc jak przychodzi ktoś co tą wiedzą włada, spoglądają na niego z wielką podejrzliwością .
Stąd to już tylko mały kroczek do podejrzeń typu "chyba mnie naciął".
Ludzie nie bardzo rozumieją nowoczesną technikę, która jako żywo trąci czarną magią, i to co znajduje się w "pudełku z ekranem" jest dla nich wiedzą tajemną, więc jak przychodzi ktoś co tą wiedzą włada, spoglądają na niego z wielką podejrzliwością .
Stąd to już tylko mały kroczek do podejrzeń typu "chyba mnie naciął".
Nie jestem fachowcem... a prędziej amatorszczyzną do potęgi n.
Ale staram się rozumieć to co robię i częto też naprawiam po takiej "złotej rączce".
Co do for internetowych to tez racja, ale czasami to pomaga, bo niejeden "fachura" trafił na sprzęt co go zagiął i nie mógł sobie poradzić i takie forum go poratowało.
P.S. Zaraz zrobimu z tego tematu totalny off topic...
Ale staram się rozumieć to co robię i częto też naprawiam po takiej "złotej rączce".
Co do for internetowych to tez racja, ale czasami to pomaga, bo niejeden "fachura" trafił na sprzęt co go zagiął i nie mógł sobie poradzić i takie forum go poratowało.
P.S. Zaraz zrobimu z tego tematu totalny off topic...
"..Co do for internetowych to tez racja, ale czasami to pomaga, bo niejeden "fachura" trafił na sprzęt co go zagiął i nie mógł sobie poradzić i takie forum go poratowało. "
Dlatego też do forum jako takiego nie nic nie mam, nawet sam często szukam tam różnych informacji , także odpowiadam (jeśli oczywiście mam coś na dany temat do powiedzenia i widzę, że user ma jakieś pojęcie w danej materii).
Chyba trzeba będzie część postów wydzielić na osobny topic
Dlatego też do forum jako takiego nie nic nie mam, nawet sam często szukam tam różnych informacji , także odpowiadam (jeśli oczywiście mam coś na dany temat do powiedzenia i widzę, że user ma jakieś pojęcie w danej materii).
Chyba trzeba będzie część postów wydzielić na osobny topic