Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięmiliwoltomierz
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Jestem amatorem i po wielu latach wrócilem aby odnowić zainteresowania elektroniką. Mam problem z kitem AVT2004, udało mi sie go zmontować i uruchomić ale wyświeta jakieś bezsensowne liczby. właściwie wogóle nie reaguje na podawane napiecie na wejsciu, chyba nie działa funkcja autozero. Czy mogę liczyć na jakąs pomoc?
Dzięki, sprawdzę jeszcze raz. Ale nawiasem mówiąc mam jeszcze moduły na ICL7106 i z nimi jest tak samo. A może to jest sprawa oscylatora wewnętrznego? A może kitów, na 4 układy żaden mi niezadziałał. Nie mam doświadczenia myślałem że wystarczy wszystkie elementy umieścić na swoim miejscu, a tu taki zawód. Szkoda mi tych modułów, bo oczywiście mógłbym sobie zrobić nowe nowocześniejsze, ale denerwujący jest fakt, że mam i nie działa. Czy tylko ja miałem takiego pecha?