Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Błąd STOP po trojanie.

voytek_000
-
-
Błąd STOP po trojanie.

Postautor: voytek_000 » 2 paź 2006, o 00:23

"mam wielki problem" w ktorym jak do tej pory NIKT nie potrafił mi pomóc. :( objawia się on tym że podczas wyłączania komputera przy wyłączaniu windowsa pojawia sie nagle blue screen z wyswietlonymi napisami ...jakis błąd, STOP, cos zeby, s[rawdzil karte graf, czy nie mam wirusów, czy BIOS jest ok, i kilka takich ogółów.... poza tym nie chcą mi się niektóre gierki właczac, tzn wlacza sie i nagle pozostaje czarny ekrat i koniec...a wszystko zaczęlo sie chyba po tym jak raz napadł mnie pewien trojan :/ tylko ze od tego czasu mialem 2 formaty i komp był skanowany wiele razy .. i nic:/ aha..jak zainstalowalem system na innym dysku (taki moj stary 4gb) to wszystko smiga normalnie...co to może byc ? czy to dysk uszkodzony? kabel? wtyczki? czy ktos moze mi jakos pomoc ? prosze....

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 2 paź 2006, o 11:16

Predzej to, ze trojan zagniezdzil sie w innym miejscu niz Twoja partycja. Np. w MBR.

Jesli faktycznie jest jak piszesz, ze na innym dysku dziala prawidlowo, to sprobuj wykonac cos co sie nazwya loformatem/zerowaniem dysku czy jak tam zwal. Poszulaj programikow loformat.exe wdclear.exe albo czegos podobnego (nie pamietam teraz, ale jest kilka roznych producentow)... o Ci od Activ@ Recovery tez cos maja w pakiecie. Uzywaj programu ostroznie.

Jak to nie pomoze, poszukamy innych mozliwosci.

petersz
-
-

Postautor: petersz » 2 paź 2006, o 11:59

Można z konsoli ozdzyskiwania XP spróbować polecenia np. fixmbr, czy podobnych (wpiszesz help i się wyświetlą). Można też spróbować skasować partycję, zrobić nową... Powinno nadpisać sektor rozruchowy.

Pozdr.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”