Na początek chciałem sie przedstawić nazywam sie mariusz dla kolegów cudi mam 16 lat. Mam problem z kompem. Grzeje sie!!Temp na rdzeniu wynosi 60 stopni. to po pierwsze.
A po drugie chodzi a po jakiechś 30-60 minut coś pstryka i sie resetuje albo jak go sie szturchnie to dzieje sie to samo.
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!![fade] :569: :569: :569: :569: :569: [/fade]
Moje wnętrzności kompa to:
procek 2500 Athlon
płytka msi kt4av
karta graficzna Geforce 6600GT
dysk 120
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKomp mi sie resetuje oraz grzeje sie
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Skoro się grzeje to winne jest chłodzenie... może wiatrak za wolno się kręci... przykurzył się albo cuś... A to że sie resetuje po szturchnięciu to może jakiś kabelek nie styka, albo dotyka tam nie gdzie powinien... Przedewszystkim zajrzyj do kompa i sprawdź wszystkie kable czy porządnie są wetknięte w gniazda. Sprawdź też czy procesor jest opowiednio nasmarowany pastą no i stan wiatraka.
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
NTFS to system plików a jeśli chodzi o ten restart komputera co jakiś czas no to masz problem takiej samej natury jak mój nauczyciel jemu też system się sypie po kilku uruchomieniach kompa i sam resetuje się co jakiś czas do tej pory nie doszedł co jest tego powodem ale jeśli on problem rozwiąże to się postaram dowiedzieć i wtedy napiszę na forum a o grzanie się kompa to wydaje się że to wina chłodzenia sprawdź radiator oczyść go jeśli jest brudny i oczyść rejestr ze śmieci żeby nie obciążać procka np jakimiś zadaniami które nie są potrzebne do działania kompa a może po prostu format systemu pomoże?? zrobiłeś format??
pozdrawiam
pozdrawiam