Proszę Was o pomoc!
Pozdr.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Fakt takiego traktowania zwierząt mnie przeraża. Nie mogę sobie nawet wyobrazić tych ludzi... Przed chwilą zarżnął (za przeproszeniem) w bestialski sposób paręnaście żyjących, czujących i na swój sposób myślących istot, po czym "wraca z roboty" i wszystko jak gdyby nigdy nic...Nie wiem czy slyszeliscie, ale w ramach cwiczen przeciwko obrony cywilnej, podczas niedawnej paniki "ptasiej grypy", przeprowadzono w naszym kraju cwiczenia utylizacji fermy drobiu. Warunki tez nie byly humanitarne.
jest hipokryzją. Na razie to wegetarianizm nie jest powszechny (nawet w psim rodzie) i zabijanie zwierząt jest powszechną normą. Takie akcje są aberracją logiczną. I pokazują jak łatwo jest manipulować nawet dużymi grupami ludzi grając na emocjach. I pokazuje jak emocje potrafią zabić myślenie.żyjących, czujących i na swój sposób myślących istot
?????Człowiek jako istota na najwyższym szczeblu rozwoju
Hi hi...by robić to humanistycznie.
Normalne to to napewno nie jest. Czlowiekowi zas do tego najwyzszego szczebla rozwoju to jeszcze duzo brak... i szczerze watpie by ktos z rodzaju ludzkiego dozyl tego.Czy uważasz, że to normalne i tak właśnie Człowiek jako istota na najwyższym szczeblu rozwoju powninien postępować?
Te słowa często są usprawiedliwieniem, łatwym i przyjemnym, dla nas samych. Każda jednostka może coś zrobić, ale aby było skutecznie to nie obędzie się bez „potu, łez i krwi”. Udział w takim internetowym głosowaniu, danie grosza do skarbonki itp. są wyłącznie namiastkami działania, a jednak często bywają jedynym działaniem, a co gorzej usprawiedliwieniem dla nas samych „przecież już coś zrobiłem”, gdy trzeba zrobić dużo więcej. Gdy trzeba ponosić odpowiedzialność, zmagać się, forsować i przekonywać do jakichś racji to „rura mięknie”, „przecież Ja już coś zrobiłem, teraz niech to robią inni”.Tyle, że my jako jednostki nic nie możemy zrobić...
To tylko Twój pogląd na sprawę Bis ja widzę to inaczej, bardziej realnie.Te słowa często są usprawiedliwieniem, łatwym i przyjemnym, dla nas samych.
Ja nigdy w ten sposób się nie usprawiedliwiam... Dla mnie to co się dzieje, to normalna koleja co gorzej usprawiedliwieniem dla nas samych „przecież już coś zrobiłem”, gdy trzeba zrobić dużo więcej.
Napewno nie wszyscy tak myślą, ale większość...Gdy trzeba ponosić odpowiedzialność, zmagać się, forsować i przekonywać do jakichś racji to „rura mięknie”, „przecież Ja już coś zrobiłem, teraz niech to robią inni”.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości