witam
Mam pilota z gumowymi przyciskami... z jednego przycisku wytarła się warstwa węglowa.
Jak to regenerować ??
Nie chce kupować nowego pilota z powodu 1-go przycisku..
pozdrawiam
M.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRegeneracja przycisków w pilocie
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Re: Regeneracja przycisków w pilocie
Np. znaleźć inny niepotrzebny/uszkodzony pilot lub coś, co ma mniej więcej takie same przyciski, odciąć część węglową i przykleić w miejsce starej warstwy. Taka domowa metodaJak to regenerować ??
można w sklepach elektronicznych kupic za niewielkie pieniadze taki zestaw (kilkadziesiąt maluykich przewodzących gumek i tubka kleju) co daje całkiem niezłe efekty, ale nie wiem czy warto... tzn. jesli ktos zajmuje sie tym zawodowo to na pewno nie, bo ile mozna wziąść za naprawe pilota, których pełno w sklepach po 25zł ? a nie jest to robota na 10 minut...
warto jednak miec taki zestaw pod ręką, bo może się zjawic klient z jakimś "wypasionym" wielkim pilotem, którego zamiennik jest nie do kupienia, i wtedy rozmowa o cenie za usługe jest nieco inna...
P.S. kope lat mnie nie było.... może znowu zajrzę za jakiś czas....
pzdr
warto jednak miec taki zestaw pod ręką, bo może się zjawic klient z jakimś "wypasionym" wielkim pilotem, którego zamiennik jest nie do kupienia, i wtedy rozmowa o cenie za usługe jest nieco inna...
P.S. kope lat mnie nie było.... może znowu zajrzę za jakiś czas....
pzdr