Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

szukam schematu urządzenia USB do zgrywania filmów z...

Moderator:Jacek Bogusz

totek
-
-
szukam schematu urządzenia USB do zgrywania filmów z...

Postautor: totek » 24 sie 2006, o 21:23

szukam schematu urządzenia USB do zgrywania filmów z analogowych źródeł takich jak video,czy kamera... znalazłem coś takiego na allegro może ktoś będzie miał taki schemacik...... http://www.allegro.pl/item122460775_kar ... b_1_1.html

Temat poprawiłem, bo "szukam schematu" nic nie mówi... mod. End

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 25 sie 2006, o 01:21

A jestes w stanie do takiego schemaciku dopisac sobie niezbedne oprogramowanie ??

Schemat zapewne jest dosc prosty, problem za to czy to w kodzie na sygnalowke, czy opisie na PLD/FPGA.

totek
-
-

Postautor: totek » 25 sie 2006, o 11:33

Draivery to nie problem to,ze strony producenta układu by się sciągneło,program pewnie jakiś by się dopasowało.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 25 sie 2006, o 12:17

Ty dalej nie rozumiesz...

.. ne chodzi o program na komputerze, tylko oprogramowanie siedzace w srodku tej przystawki. Moze slowko firmware cos Ci powie (choc nie do konca o to mi chodzilo).

I to JEST problem, bo to jest prawdopodobnie 99% wartosci tej przystawki.

No chyba ze jest zrobiona na jakims chipsecie specjalizowanym... taka ewentualnosc tez istnieje :mrgreen:

totek
-
-

Postautor: totek » 25 sie 2006, o 13:05

hmmm.......no do końca się nie zrozumieliśmy.....chodzi ci pewnie o hex jakiś by zaprogramować układ ??

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 25 sie 2006, o 15:47

Chodzi mi albo o, jak to okresliles hex, albo zsyntetyzowany opis w jezyku vhdl (czy innym opisu sprzetu). Zaleznie czy przystawka jest zrobiona na jakims uC sygnalowym, czy na ukladzie PLD/FPGA.

Wiesz, na moj gust, to albo ktos wyszukal specjalizowany chipset (osobiscie nie slyszalem do tego konkretnie zastosowania, ale i nie szukalem zbytnio), albo co bardziej prawdopodobne przystawka sklada sie z jakiegos uC/PLD/FPGA uzupelnionego o FT232 (USB) i jakiejs drobnicy. No... i oczywiscie napisanej w ktoryms z jezykow "inteligencji" calosci.

Kasanowa
-
-

Postautor: Kasanowa » 30 sie 2006, o 18:04

Sie przyłącze do tematu i zapytam się W mojej karcie do monitora jest takie zółte wejście i to czarne co tam jest. Czy mi to wystarczy a dźwięk zamiast przez biało czerwone "czincze" to podłączyć ejścia liniowego jack stereo??

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 30 sie 2006, o 20:21

Nie wiem jak koledzy, ale ja niemam pojecia, poniewaz to wejscie ktore u Ciebie jest zolte, u mnie jest zielone w kropki. Wiec pewnie to nie to samo (moze jakos by kolory pozmieniac, albo co...).

Wróć do „Poszukuję / kupię”