szukam schematu urządzenia USB do zgrywania filmów z analogowych źródeł takich jak video,czy kamera... znalazłem coś takiego na allegro może ktoś będzie miał taki schemacik...... http://www.allegro.pl/item122460775_kar ... b_1_1.html
Temat poprawiłem, bo "szukam schematu" nic nie mówi... mod. End
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięszukam schematu urządzenia USB do zgrywania filmów z...
Moderator:Jacek Bogusz
Ty dalej nie rozumiesz...
.. ne chodzi o program na komputerze, tylko oprogramowanie siedzace w srodku tej przystawki. Moze slowko firmware cos Ci powie (choc nie do konca o to mi chodzilo).
I to JEST problem, bo to jest prawdopodobnie 99% wartosci tej przystawki.
No chyba ze jest zrobiona na jakims chipsecie specjalizowanym... taka ewentualnosc tez istnieje
.. ne chodzi o program na komputerze, tylko oprogramowanie siedzace w srodku tej przystawki. Moze slowko firmware cos Ci powie (choc nie do konca o to mi chodzilo).
I to JEST problem, bo to jest prawdopodobnie 99% wartosci tej przystawki.
No chyba ze jest zrobiona na jakims chipsecie specjalizowanym... taka ewentualnosc tez istnieje
Chodzi mi albo o, jak to okresliles hex, albo zsyntetyzowany opis w jezyku vhdl (czy innym opisu sprzetu). Zaleznie czy przystawka jest zrobiona na jakims uC sygnalowym, czy na ukladzie PLD/FPGA.
Wiesz, na moj gust, to albo ktos wyszukal specjalizowany chipset (osobiscie nie slyszalem do tego konkretnie zastosowania, ale i nie szukalem zbytnio), albo co bardziej prawdopodobne przystawka sklada sie z jakiegos uC/PLD/FPGA uzupelnionego o FT232 (USB) i jakiejs drobnicy. No... i oczywiscie napisanej w ktoryms z jezykow "inteligencji" calosci.
Wiesz, na moj gust, to albo ktos wyszukal specjalizowany chipset (osobiscie nie slyszalem do tego konkretnie zastosowania, ale i nie szukalem zbytnio), albo co bardziej prawdopodobne przystawka sklada sie z jakiegos uC/PLD/FPGA uzupelnionego o FT232 (USB) i jakiejs drobnicy. No... i oczywiscie napisanej w ktoryms z jezykow "inteligencji" calosci.