Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

2.1 do komputera (DIY)

bartek_olsztyn
-
-
Kontaktowanie:
2.1 do komputera (DIY)

Postautor: bartek_olsztyn » 16 sie 2006, o 20:01

Chce zrobic zestaw 2.1 do komputera z wbudowanym wzmacniaczem. NP. Takie jak produkuja firmy np. Logitech, Creative. Jeszcze nie wiem jakiej dokladnie mocy maja byc. Chce je zasilac z gniazdka 230V. Jako glosnik do suba ma posluzyc ARN-100-10/8. W dwoch kolumienkach jeszcze nie wiem co ma byc. Czy jest mozliwe wykonanie wzmacniacza do tego zestawu ? Tak aby nisie tony szly do suba a reszta dzielona bedzie na dwa kanaly. Chce zastosowac potencjometr do regulowania nikich tonow wysokicj i regulacji ogolnej glosnosci. Czy takie cos jest technocznie mozliwe do wykonania i czy mozna to zrbic w domowych warunkach ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: 2.1 do komputera (DIY)

Postautor: end » 18 sie 2006, o 01:30

Chce zrobic zestaw 2.1 do komputera z wbudowanym wzmacniaczem. NP. Takie jak produkuja firmy np. Logitech, Creative. Jeszcze nie wiem jakiej dokladnie mocy maja byc. Chce je zasilac z gniazdka 230V. Jako glosnik do suba ma posluzyc ARN-100-10/8. W dwoch kolumienkach jeszcze nie wiem co ma byc. Czy jest mozliwe wykonanie wzmacniacza do tego zestawu ? Tak aby nisie tony szly do suba a reszta dzielona bedzie na dwa kanaly. Chce zastosowac potencjometr do regulowania nikich tonow wysokicj i regulacji ogolnej glosnosci. Czy takie cos jest technocznie mozliwe do wykonania i czy mozna to zrbic w domowych warunkach ?
Pozdrawiam
Ja czegoś nie rozumiem...
Chcesz z wbudowanym wzmacniaczem w kolumny? (kolumny aktywne)
Czy może wzmacniacz wbudowany w PC ?
I czy chodzi Ci o zwykłą regulację suba, czyli filtr dolnoprzepustowy czy o regulację całością - dub i głosniki?

bartek_olsztyn
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: bartek_olsztyn » 18 sie 2006, o 15:07

Nie nie, chodzilo mi o oddzielny wzmacniacz na koncuwce, i do tego podlaczyc glosnii. le temat uwazam za zamkniety poniewaz zmienilem plany.
Pozdrawaiam.!!

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”