Mam pytanie kupilem ten komputer :
Plyta : Gigabyte ga-8n-sli nf4 s775 dz/si/sat
Procek : intel 3.06ghz
pamiec :2X 512 ddram-2 w dualu
zasilacz : 400W
grafa :gf 6200 z turbo cache.
Problem polega na tym ze czasem po wlaczeniu komputera komp startuje a monitor nie to znaczy swieci dioda jak w stanie czuwania a nie przechodzi w stan aktywny dopiero po restarcie uruchamia sie monitor.nie wiecie czasem w czym tkwi problem? bede wdzieczny za pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNie włącza sie monitor LG
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jeśli na starym też tak sie działo, to proponuję zajrzeć do monitora i sprawdzić płytę pod względem zimnych lutów.nie moge plomby na obudowie.stracilbym gwarancje, ale ja mysle ze to jest po stronie softu na starym Pc tez tak mialem albo stery od grafy przeinstalowac czeba bylo albo jakas gra mi tak robila a teraz to jest klapa z tym
Zwłaszcza okolice tranzystora HOT - jakieś zimne luty na kondensatorach.
re
prubowałeś podmienić karte grafiki?? dociśnij ja na slocie
czuy ten problem sie nagle pojawił???
podaj dokładny model monitora
czuy ten problem sie nagle pojawił???
podaj dokładny model monitora
Re: re
nie moge bo mam plomby na PC.Nie problem z monitorem byl na starym PC ta sama sytuacja niewlaczal sie dopiero po restarcie .prubowałeś podmienić karte grafiki?? dociśnij ja na slocie
Dokladny model :
LG studioworks 520Si serial no. 003WA69707 ID :BEJCB520
re
sprawdx kabel połaczeniowy czy niema przerw oraz gniazdo na PK-płytce kineskopu tam gdzie ten kabel dochodzi
Schematu nie mam a tranzystor HOT łatwo znaleźć jest duży i na radiatorze zazwyczaj w okolicach trafa WN.myslalem ze to wina sterownikow wczoraj zainstalowalem najnowsze ale dalej jest tak samo.Masz moze schemat bo nie moge go znalesc ? i wskazac lokalizacje mniejwiejcej tego tranzystora HOT
Tranzystor +/- wygląda tak: