...potencjometru stereo 1M! Czy to jakiś kosmos, czy co, ale w żadnym sklepie takich nie mają. Patrzyłem też w kilku internetowych, jednak też lipa - czy wiecie gdzie dostanę takie cudo? Zamówiłbym odrazu resztę potencjometrów... (w sumie 6 szt.).
Pozdr.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNie mogę dostać...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Kobieca intuicja czy inteligencja... ? (stawiam na to drugie)
do czego dziś komuś może być potrzebny pot. o wartości 1M? i jeszcze stereo?
ha, i nie napisałeś że to ma być typu B...ale 2x470k to pewnie jakoś znajdziesz..
schemat chyba fajny...tylko strasznie dużo tych wszystkich przełączników
boost, clean,presence, pent/trio...ojej...
ale jakby tam zapiąć przekaźniczki to możnaby to wszystko sterować kontrolerem,
i wprowadzić takie "profile użytkownika". Włączasz lampiaczka a tu na wyświetlaczu:
trwa ładowanie ustawień osobistych...
chyba zmiana wartości z 1M na połowe mniej niczego nie zepsuje...?
trudno tak na oko ocenić...tak myślę...tylko to że, V1B będzie troszkę
bardziej obciążona - to widać...ale pewnie będzie dobrze....
ćwiczyłam kiedyś taki prosty SE, był liczony właśnie na 1M, głównie w korektorze barwy
no a końcu wstawiłam 100k/A i też grał...
pozdrawiam,
tasza
A tutaj Cię jeszce zaskoczę - dodałem od siebię dodatkowo Brightboost, clean,presence, pent/trio...ojej...
Rozrysowałem naszczęście cały wzmacniacz na kartce papieru kancelaryjnego, więc wiem mniej - więcej (raczej więcej), jak to wszystko będzie wyglądało...
Ale mnie nie chodzi o to, żeby grało - ale o to, by to brzmiało...no a końcu wstawiłam 100k/A i też grał...
Napisałaś, że V1B będzie bardziej obciążona - jakie mogą wyniknąć z tego konsekwencje, czy może to pogorszyć pracę całego wzmacniacza, popsuć brzmienie? Napiszę może jeszcze do autora tegoż projektu, co sądzi o daniu 470k zamiast 1M...
Pozdr.
P.S.
Ale to ma być tró-full-tube-3W amplifajerale jakby tam zapiąć przekaźniczki to możnaby to wszystko sterować kontrolerem,
i wprowadzić takie "profile użytkownika". Włączasz lampiaczka a tu na wyświetlaczu:
trwa ładowanie ustawień osobistych...
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie: