Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Laser do wieży LG model FFH-313AD

Morfeusz
-
-
Laser do wieży LG model FFH-313AD

Postautor: Morfeusz » 7 lip 2006, o 16:19

Siemanko. Jestem tu nowy i mam proplem z moją wieżą hi-fi firmy LG model FFH-313AD. Od dwóch lat coraz słabiej czytała mi płytki aż laser siadł całkowicie :567: Byłem u kilku fachowców i chcieli mi wymieniać laser razem z całą mechaniką ( co kosztowało by od 200- 350 zł wg ich cenników) Wiem że na 100% mechanika lasera jest dobra bo sam zaglądałem do środka. Czy sama wymiana lasera pomoże :? Czy będzie pasował do mojej wieży tan laser http://www.impelshop.com/?item=709 :? Jeżeli jesteście w stanie mi pomóc to piszcie :mrgreen: BEde bardzo wdzięczny :wink:

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 7 lip 2006, o 16:39

Odczytaj model lasera. (jest nadruk na nim)

Morfeusz
-
-

Postautor: Morfeusz » 7 lip 2006, o 16:47

model jest taki sam kss-213a tylko że de dalsze liczby się nie zgadzają :550: A wizualnie wygląda tak samo jak mój w wieży :lol:

Awatar użytkownika
mdm150
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: mdm150 » 1 sie 2006, o 09:04

Witam!
Liczy sie głowne oznaczenie-"kss213a" reszta oznaczenia to pewnie albo nr serii lub nr partii.
Sama wymiana tej głowicy to jeszcze nic.Bo ją zamontujessz nową to trzeba pewnie będzie jeszcze odpowiednio skorygować laser tak aby czytał wszystkie plyty-potenjometrem-zamontowany jest on przy złączu taśmy kablowej tej że głowicy<znajdziesz go bez problemu>

Awatar użytkownika
j_bravo
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: j_bravo » 2 sie 2006, o 15:40

lepiej nic nie koryguj ... laser jest fabrycznie ustawiony. krecac peerkiem mozesz popsuc laser

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 3 sie 2006, o 09:39

Dokładnie, laser powinien ruszyć bez regulacji.
Jesli nie, to napewno nie reguluj tego przy laserze, bo go jeszcze spalisz.
Pewnie na płycie głowniej są peerki do regulacji i to własnie nimi coś zrobisz.
Ale bez oscyloskopu i schematu może być to totalne błądzenie w dojściu dla optymalnego ustawienia pracy lasera.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”