Witam!
piszę w takiej soprawie:
znacie jakieś książki o tematyce nagłaśniania estradowego???
zwiedziłem wiele księgarni i nic:/
widziałem kiedyś w internecie podobno jedyną dobra, ale nie mogę jej znaleźć:/
Jesteście w stanie pomóc??
Pozdrawiam.
Michał M.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKsiążka o technikach nagłośnieniowych.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Jeśli chodzi o te sprawy, to gorąco polecam różne gazetki muzyczne - np. "Estrada i Studio", "Muzyk". Często są tam różne artykuły opisujące tego typu zagadnienia, trzeba polować.
Pozdr.
P.S.
Temat rzeka, i wydaje mi się że sama wiedza teoretyczna nie wystarczy, trzeba mieć (jak to często bywa) pewne doświadczenie...
Pozdr.
P.S.
Temat rzeka, i wydaje mi się że sama wiedza teoretyczna nie wystarczy, trzeba mieć (jak to często bywa) pewne doświadczenie...
Nie no jasne, dobre masz podejście. Co do książek/artykułów, to postaram się zapytać wujka - jest basistą w zespole i ma w domku studio, na pewno coś będzie wiedział. Nie wiem tylko, kiedy będę miał okazję się z nim widzieć...Tak wiem że temat żeka, tylko wiesz, chciałem przed przystąpieniem do praktyki mieć jakąś teorię, zeby pierwszy raz nie wyszedł tak że ludzie będą mieć pretensje
no czytuję sobie czasmi eis ale nie zawsze:/.
Rozumiem, że w Google i fora tematyczne obadałeś?
Pozdr.
przeglądam uparcie forum eis. w poszukiwaniu info o realizatorstwie i o źródłach wiedzy
i natrafiłem właśnie przed 5 minutami na podobno najlepszą polskojęzyczna ksiązkę
"Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań - Krzysztof Sztekmiler"
Tylko mały problem:/ dowiedziałem się że wszędzie się skończył nakład:/ nowy będzie dopiero w nowym roku.
tak więc, jak narazie szukam dlaej:)
Jak byś się wujka spytał byłbym serdecznie wdzięczny:)
Pozdrawiam.
Michał M.
i natrafiłem właśnie przed 5 minutami na podobno najlepszą polskojęzyczna ksiązkę
"Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań - Krzysztof Sztekmiler"
Tylko mały problem:/ dowiedziałem się że wszędzie się skończył nakład:/ nowy będzie dopiero w nowym roku.
tak więc, jak narazie szukam dlaej:)
Jak byś się wujka spytał byłbym serdecznie wdzięczny:)
Pozdrawiam.
Michał M.
Witam, niestety nie udało mi się zdobyć ani dowiedzieć o żadnej książce na temat nagłośnienia. Wujek powiedział mi, że wszystką wiedzę mają z doświadczenia i różnych piesemek muzycznych... A wiedzę mają, bo na ostatnim choćby koncercie jedynie u nich było wyraźnie słychać wszystkie instrumenty oraz co najważniejsze wokal. Kiedy grali po nich Cool Kids Of Deadh, wokalisty nie sposób było zrozumieć...
Pozdr.
Pozdr.