trojan TR/Crypt.F.Gen-jak sie tego pozbyc??
spedzilem juz ponad 2 dni probujac usunac to g... ktore laduje sie przy starcie xp, blokujac firewall windy, i wieszajac pare innych programow
ujawnia go AntiVir Guard pokazujac "zarazone pliki" C:/windows/system32/win64.exe i win16.exe ale w momencie kiedy chce je skasowac to wiesza win-commandera, a za moment juz ich nie ma, do nastepnego restartu systemu -
pewnie ktos juz sie z tym g... spotkal PLS HELP NOW!!! dzieki
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siętrojan TR/Crypt.F.Gen-jak sie tego pozbyc??
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- musikduck1
- -
- Kontaktowanie:
- musikduck1
- -
- Kontaktowanie:
Ja zawsze robie porządek programikiem Hijakckthis.
Wywalam wpisy a później po ścieżce którą wykazuje antywir (dobry antywir) wywalam pozostałe "zarodniki" tego syfu. (zazwyczaj siedzą w folderze plików tymczasowych przeglądarki)
Używam antywira NOD32 i Windows Defender nic mi nie wskakuje do kompa i spokój jest.
Może napisz jak sobie poradziłeś?
P.S Kiedyś robiłem formata gdy zainfekował się system, teraz nie robiłem formata chyba z rok a kilka infekcji miałem. (nie ma idealnego zabezp.)
Wywalam wpisy a później po ścieżce którą wykazuje antywir (dobry antywir) wywalam pozostałe "zarodniki" tego syfu. (zazwyczaj siedzą w folderze plików tymczasowych przeglądarki)
Używam antywira NOD32 i Windows Defender nic mi nie wskakuje do kompa i spokój jest.
Może napisz jak sobie poradziłeś?
P.S Kiedyś robiłem formata gdy zainfekował się system, teraz nie robiłem formata chyba z rok a kilka infekcji miałem. (nie ma idealnego zabezp.)
- musikduck1
- -
- Kontaktowanie:
VICTORIA!!!!!!
no wiec znalazlem uzywajac hijack-a 'running process' pt"service.exe" w windows/system32/ z informacją o nieznanym uzytkowniku...
...no to jak nieznany to do pola..
....bylo troche schodów z usunieciem, bo upier... bestia byla, ale koniec konców mam spokój i czystego "rachmistrza idiote" jak lubie nazywac mojego pecka po przeczytaniu kolejny raz boskiej ksiazki "ksiega wróżb prawdziwych" bratkowskiego - jak byscie mieli do niej dostep POLECAM !!!!
...no to jak nieznany to do pola..
....bylo troche schodów z usunieciem, bo upier... bestia byla, ale koniec konców mam spokój i czystego "rachmistrza idiote" jak lubie nazywac mojego pecka po przeczytaniu kolejny raz boskiej ksiazki "ksiega wróżb prawdziwych" bratkowskiego - jak byscie mieli do niej dostep POLECAM !!!!
Witam
W takich sprawach gorąco polecam forum P2P i wyszukiwarki - http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... owforum=38. Bierze tam udział wielu ludzi posiadających profesjonalną wiedzę na temat PC, software'u, sieci, optymalizacji systemu itd. Rewelqcyjny jest zbiór postów przyklejonych - poradników. Jeśli do tego dodać uprzejmość i uczynność forumowiczów - aż chce się zaglądać. Goraco polecam
Pozdr.
W
W takich sprawach gorąco polecam forum P2P i wyszukiwarki - http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... owforum=38. Bierze tam udział wielu ludzi posiadających profesjonalną wiedzę na temat PC, software'u, sieci, optymalizacji systemu itd. Rewelqcyjny jest zbiór postów przyklejonych - poradników. Jeśli do tego dodać uprzejmość i uczynność forumowiczów - aż chce się zaglądać. Goraco polecam
Pozdr.
W