Witam. Mam problem z małą śrubeczką na imbus (2,5mm). Miejsce, gdzie wkłada się kluczyk tak dziwnie się wytarło, że mogę ją jedynie wykręcać i wkręcać do pewnego oporu. Problem w tym, że ta właśnie śrubeczka musi być dość mocno dokręcona i gdy chcę to uczynić - kluczyk przeskakuje. Czy jest możliwość jakiejś regeneracji tego otworku, np. zalania jakimś klejem, żywicą (czym?) i włożenia natłuszczonego kluczyka. Czy to ma sens, czy może są jakieś inne sposoby?
Może w jakiś sklepach dostanę takie śrubki z małym gwintem na imbus, ale kompletnie nie wiem gdzie pytać...
Dodam, że jest to śrubeczka przytrzymująca siodełko w mostku gitary, która jest jeszcze na gwarancji - czy coś takiego będzie uznane?
Pozdr.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem ze śrubeczką...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Problem ze śrubeczką...
Pewnie nie (uszkodzenie mechaniczne), choc warto zapytac. A jak nie gwarancja, to choc "czesci zamienne".Dodam, że jest to śrubeczka przytrzymująca siodełko w mostku gitary, która jest jeszcze na gwarancji - czy coś takiego będzie uznane?
Pozdr.
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Możesz spróbować:
- chwycić śrubę za gwint wkładając pomiędzy dwie drewaniane listwy w imadle
- włożyć do gniazda porządny, nowy klucz inbusowy
- delikatnie zapunktować łeb od czoła zagniatając go z sześciu stron na kluczu
Będziesz potrzebował sprawnej ręki, lupy i dobrego, ostrego punktaka. Nie odzyskasz pełnej wytrzymałości, ale jest szansa, że śrubka delikatnie traktowana jeszcze jakiś czas posłuży.
--
MDz
- chwycić śrubę za gwint wkładając pomiędzy dwie drewaniane listwy w imadle
- włożyć do gniazda porządny, nowy klucz inbusowy
- delikatnie zapunktować łeb od czoła zagniatając go z sześciu stron na kluczu
Będziesz potrzebował sprawnej ręki, lupy i dobrego, ostrego punktaka. Nie odzyskasz pełnej wytrzymałości, ale jest szansa, że śrubka delikatnie traktowana jeszcze jakiś czas posłuży.
--
MDz