Pozdr.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Ekran (najczęściej aluminiowa folia) ma być po prostu nie podłączony do niczego, a masa kabla (te cienkie druciki, które oplatają kable sygnałowe) ma być połaczona do masy wtyczekczyli przy jeck'u ekran ma "wisieć" w powietrzu? czy źle to zrozumiałem.
Wieża, nie wieża - jak to nie jest wzmak gitarowy, to zawsze będzie chała... Uważaj, żeby niczego nie spalićten kabel nie jest do wieży, mam w domu jakiś wzmacniacz firmy Cyrus i dwie wmiarę przyzwoite kolumny, a niestety skończyły sie fundusze więc z piecyka narazie nici, czyli trzeba wykorzystać to co jest.
No właśnie, nie te gośniki i nie ta charakterystyka...Nie koniecznie, sygnał z gitary jest wystarczający, aby po podgłoszeniu wierzy usłszeć struny w głośnikach... Nie jest wymagany żadny preamp, ani nic w tym stylu, jednak trzeba się liczyć po prostu z kiepskim brzminiem...
Pozdr.
Pewnie to wina tego, że był to tani kabel... (czytaj : kiepska jakość wykonania i użyty materiał)Hmmm... No i nie wiem, czy dobrze jest z tym moim kablem... Gdy leży na podłodze i kopnę go nogą, lub pstryknę w niego w głośnikach słychać lekki trzask. Nie wiem, czy to normale, czy kabel zawsze będzie mikrofonował... ? Wcale nie miałem jakiegoś szatańskiego gainu...
Pozdr.
No cóż, nie mam narazie na zbyciu 50zł, więc będę jechał na tym...Pewnie to wina tego, że był to tani kabel... (czytaj : kiepska jakość wykonania i użyty materiał)
Spotkałem się z tym problemem już kilka razy, w dobrych kablach takie problemy nie występują i warto wydać te kilkanaście zł na dobrą "firmówkę".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości