Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMotocykl + Radio
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Witam mam pytanie czy można podłączyć radio samochodowe pod motorower ? motorower posiada instalacje elektryczną 12V proszę o odpis [pozdrawiam]
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Powracając do tematu może ktos mi powiedzieć krok po kroku jak podlączyć akumlator jest 12V musi być radio a moze jakis odtwarzacz CD oczywiscie przenośny wzmacniacz mam Blaunpunkta 2x20 potrzebny on będzie w ogole ? i jakiej mocy głosniki podlączyc a i bezpośrednio z akumlantora radio ? pozdrawiam proszę o odpis.
Ja kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi... Weź sam to przeczytaj i wyciągnij z tego jakiś sens.Powracając do tematu może ktos mi powiedzieć krok po kroku jak podlączyć akumlator jest 12V musi być radio a moze jakis odtwarzacz CD oczywiscie przenośny wzmacniacz mam Blaunpunkta 2x20 potrzebny on będzie w ogole ? i jakiej mocy głosniki podlączyc a i bezpośrednio z akumlantora radio ? pozdrawiam proszę o odpis.
Bez urazy ale jak już piszesz, to sprawdź co napisałeś zanim wyślesz post.
Jak mamy Ci pomóc jesli nie wiem o co Ci chodzi... Twoja wypowiedź w ogóle nie jest zrozumiała.
-
- -
- Kontaktowanie:
Spoko właściwie to ja źle wytłumaczyłem sorry a więc chce podłączyć pod motorower radio samochodowe przy motorowerze mam instalacje 12V więc tyle wiem że się da podłączyć.a moje pytanie to takie: czy do tego radia będę potrzebował jakiś wzmacniacz czy poprostu podłączyć tylko głośnik.Jeszcze raz sory !!
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Nooo, teraz to aż miło się czyta!Spoko właściwie to ja źle wytłumaczyłem sorry a więc chce podłączyć pod motorower radio samochodowe przy motorowerze mam instalacje 12V więc tyle wiem że się da podłączyć.a moje pytanie to takie: czy do tego radia będę potrzebował jakiś wzmacniacz czy poprostu podłączyć tylko głośnik.Jeszcze raz sory !!
Podłącz normalnie, nie jest potrzebny zaden wzmacniacz - no chyba, że potrzebujesz więcej mocy.
P.S. Jeszcze się nie spotkałem z radiem samochodowym bez wbudowanego wzmacniacza...
Pozdr.
-
- -
- Kontaktowanie: