Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak zachować bezpieczeństwo (w dwóch aspektach)

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 1 lip 2006, o 21:26

Neonówka działa na napięcie przemienne, a do anodowego się przeważnie używa stałego :)

Ps. Niezły off-topic ;)

Awatar użytkownika
piotr_go
-
-

Postautor: piotr_go » 1 lip 2006, o 23:53

oj obawiam sie że neonówka działa i na napięcie stałe a od polaryzacji zależy która elektroda sie zaświeci

petersz
-
-

Postautor: petersz » 2 lip 2006, o 10:15

Dlaczego off topic Futrzaku? Przecież cała ta lampeczka dotyczy właśnie bezpieczeństwa :), nie chodzi w tym wypadku o estetykę...

Teraz będzie troszkę off topic'u - i znów muszę się powtórzyć:
Ej, a da się kupić gdzieś takie płytki "uniwersalne" z punktami lutowniczymi jak są widoczne w tym wzmaku? Chodzi mi o sklep internetowy, to kupiłbym odrazu inne elementy. A czy takie płytki mają jakąś swoją nazwę?
Pozdr.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 2 lip 2006, o 10:25

Raczej nie do kupienia, chyba nie ma takich uniwersalnych, po prostu gość zrobił to pod ten konkretny wzmacniacz.
Takie płytki trzeba samemu rzeźbić ręcznie - przynajmiej ja nie widziałem takich w sklepach.

[ Dodano: 02-07-2006, 11:25 ]
Neonówka działa na napięcie przemienne, a do anodowego się przeważnie używa stałego :)

Ps. Niezły off-topic ;)
Przeważnie?...

Awatar użytkownika
piotr_go
-
-

Postautor: piotr_go » 2 lip 2006, o 10:26

przeglądnij katalog elfy( www.elfa.se/pl/ ), tam pewnie mają, może on cie naprowadzi na te złącza w jakimś polskim sklepie, no chyba że cena będzie do przyjęcia to możesz i tam kupić

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”