NA dwóch dyskach miałem dwa systemy (na 1 win 98 na 2 win XP). Działeałem sobie na XP i wyłączyłem komputer. Po ponownym uruchomieniu nie mogłem uruchomić go w ogóle. Zawsze startował sie na 98 a nagle zaczął pokazywać komunikat o braku pliku NTLDR co nie występuje w Win98. Nie dało się nic zrobić. Ten dysk który miał XP zastał na nim zainstaowany jeszcze raz XP ( teraz mam problem z koszem na pulpicie nie mogę do niego nic przeniesć Błędna ścieżka!!!!) ALE podłączyłem ten dysk z Win98 i szok same krzaki
Co mam zrobić tam były cenne dane a teraz nic nie mam na nim.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNA dysku widać tyko krzaczki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Też miałem podobną sutuację - w jakiś dziwny sposób nie mogłem czytać z trzeciej partycji, gdzie miałem jedynie dane. Próbowałem z obu systemów (Win XP i 98 ) defragmentować, robić ScanDisk i w końcu pomogło, jednak nie wszystkie pliku udało się uratować i dodatkowo pozmieniało (skróciło) nazwy.
Czy XP wciąż Ci działa? Spróbuj zrobić ScanDisk albo skożystać z innych programów do naprawy dysków.
Pozdr.
Czy XP wciąż Ci działa? Spróbuj zrobić ScanDisk albo skożystać z innych programów do naprawy dysków.
Pozdr.