Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięschemat na zwrotnice
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
witam chciałem zrobić sobie zwrotnice 3-drożna do kolumny mógłby podrzycić mi ktoś schemat byłbym wdzieczny
Looknij na to...zwrotnice
i tutaj tez zobacz www 1
z doświadczenia wiem, że zwrotnica 12dB/ oktawa dla głośnika wysoko średnio i niskotonowego jest rzeczą dość drogą. Weź pod uwagę, że filtr dla głośnika składa się z filtra dolno i górno przepustowego. Poszukaj na forach(góógle) może ktoś robił 3 drożną zwrotnice do takich jak Ty głośników.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
taniej jest na http://grelton.mycom.pl/
zawsze tam biore części i nie narzekam
zawsze tam biore części i nie narzekam
Tak więc:nie moge tam znaleść kondensatorów o takiej samej jak na schemacie liczbie Volt jak mam zapisane na schemacie 50V a założe 100V to bedzie jakaś różnica
Zapamietaj! Zawsze można stosować kondensatory na wyższe napięcie o tej samej pojemności (zależy też gdzie i co robi dany kondensator) ale nigdy odwrotnie, bo przekroczymy napięcie znamionowe pracy kondensatora i zostanie on uszkodzony.
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie: