Witam
niestety czujniki ds sa fajne, łatwe ale na tylko biurku. w warunkach przemysłowych (wystarczy falownik w pobliżu) szpilki na dłuższych przewodach przekaraczają znacznie poziom napięć (5V),
W moim przypadku rozwiązaniem okazało sie zastosowanie małego procka jak najbliżej ds'a a transmisja do procka głównego szła po 485 i to jakoś działało (pomiar to defakto kilka pomiarów i odrzucenie skrajnych wartości)
pozdrawiam
----
oczywiście coś źle kliknąłem i post sięumieścił gdzie indziej - w stosunku do planów
----
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięds18b20
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
skrętka
Witam
po próbach stosowałem przewód skrętkę 5e w ekranie (ekran podłączony), ale dwa falowniki i silniki każdy po 16kW robiło swoje, sieczka przechodziła też przez stabilizatory, więc zasilacz też musiałem rozbudować...
pozdrawiam
po próbach stosowałem przewód skrętkę 5e w ekranie (ekran podłączony), ale dwa falowniki i silniki każdy po 16kW robiło swoje, sieczka przechodziła też przez stabilizatory, więc zasilacz też musiałem rozbudować...
pozdrawiam