Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięprojekt na wzmacniacz 1 kanałowy do suba
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
witam mam pytanie czy ma ktoś może projekt na wzmacniacz do suba jedno kanałowy byłbym bardzo wdzieczny tylko zeby był jakiejś wiekszej mocy bo głośnik ma 1200 w max 800 rms mam już paczke kupiłem go z www.audiosklep.pl i dałem 400zł paczke zrobiłem z 4 centymetrowej płyty sama paczka wazy 10kg
Chcesz budowac wzmacniacz który wysteruje ten głośnik tak?
Hmm, no 800W RMS to trochę dużo, a wykonanie wzmacniacza takiej mocy wymaga dosyć sporej wiedzy i doświadczenia, to nie jest już "zabawka" 100W...
W ogóle zdajesz sobie sprawę ile wyniesie Cię koszt wykonania takiego wzmacniacza?
Bo chyba najlepiej będzie to zrobić w mostku, czyli 2x400W końcówka połączona w mostek.
Gdzie chcesz tym grać?
P.S. A który to dokładnie głośnik? (marka, model)
Hmm, no 800W RMS to trochę dużo, a wykonanie wzmacniacza takiej mocy wymaga dosyć sporej wiedzy i doświadczenia, to nie jest już "zabawka" 100W...
W ogóle zdajesz sobie sprawę ile wyniesie Cię koszt wykonania takiego wzmacniacza?
Bo chyba najlepiej będzie to zrobić w mostku, czyli 2x400W końcówka połączona w mostek.
Gdzie chcesz tym grać?
P.S. A który to dokładnie głośnik? (marka, model)
jeśli to ten głośnik http://www.audiosklep.pl/product_info.p ... cts_id=294 to zapomnij o niskich zejściach w 40l skrzyni... vas 184,14 to dużo... próbowałeś symulacji np w winisd?