Witam,
przerabiam wieżę Philips FW373C, a raczej chcę przerobić, tzn. chcę wyjąć z niej CD-player a resztę nie wiem, wywalić albo komuś oddać. Problem jest w tym, że nie potrafię sterować tym CD, wymontowałem całą platformę(?!) z szufladką na płyty i elektroniką, silniczkami itp. Nie wiem jednak czy to starczy do obsługi urządzenia. Do tego całego bloku były przypięte dwie wtyczki. Na fotografiach pokazałem ich gniazda i podpisy tych wejść.
I. Wejście(gniazdo) pierwsze mam 6 pinów i są podpisane:
1. LEFT
2. GND
3. RIGHT
4. +5V
5. GND
6. +10V
II. wejście drugie ma 9:
1. SW_INE
2. STR_OU
3. SHR_CL
4. PORE
5. DATA
6. SILD
7. GND
8. SICL
9. OE_LAT
III. obok jest miejsce na dwa dodatkowe, ale są zalutowane(nie ma gniazda przylutowanego), są podpisane:
1. S/E/K
2. C/K/E
3. C/I/+
IV. drugie bez przylutowanego gniazda:
1. CLK
2. GND
3. SRDT
4. DQSY
Chciałbym się zapytać, czy ktoś się na tym zna i może orientuje się co oznaczają poszczególne napisy, piny, gniazda. Jak narazie sam doszedłem, że gniazdo I to wyjście analogowe CDplayera, domyślam się, drugie gniazdo to interfejs sterowania urządzeniem, myślę, że gniazdo IV którgo producent nie przylutował, to wyjście cyfrowe CDplayera(ale akurat ono nie jest mi ani trochę potrzebne). Sterowanie domyślnie było na jakimś procesorze, który obsługiwał i LCD, i magnetofon, i radio, i AUX, ale LCD nie chcę, ponieważ po pierwsze jest za duży, po drugie jak odłącze wszytkie urządzenia, to na LCD i tak będzie napisane np. TAPE lub TUNER - tak trochę niefachowo .
Pomyślałem sobie, że skoro jest już wyjśćie analogowe, to prawie wszytko się dzieje w bloku CDplayera(sygnał cyfrowy -> analogowy). Pozostaje nim tylko sterować.
Czy jest możliwość zbudowania układu sterującego na np procesorze 8051? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma schemat tej wieży bardzo proszę skontaktować się ze mną poprzez PW.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPhilips FW373C - pytanie
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy