Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSmugi na monitorze
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam monitor LG Studioworks 520Si.I od tygodnia na moim monitorze mam szare na calej dlugosci kineskopu szare smugi o roznej grubosci i sa one wszedzie.Ale gdy niemam wlaczanej zadnej aplikacji czyli widnieje pulpit smug niema.Mozecie mi pomoc co sie mogło stac?.Z gory dzieki za cheć pomocy
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
To zalezy od wyswietlanej strony np.gdy wlaczam google to mam kilka smug na calej dlugosci.Gdy wejde na strone glowna ep to mam jedena gruba smuge nizej ekranu.No monitor mam juz od 2000r to juz troche ma za soba.Ale jeszcze jedna sprawa: Zainstalowalem gre Heroes 3 PL i mlodze rodzenstwo mi powiedzialo ze tak zostalo jak wylaczyla gre i wtedy smugi zostaly i od tej pory jest jak jest.Jesli chodzi o podmane grafy to nie mam zadnych takich mozliwosci .Ogolnie ciezka sprawa sie zrobila i ciezko z niej wybrnąć
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
No, zabrzmiało to conajmiej dziwnie wiesz o co mi chodzi Styl Twojej wypowiedzi...jutro zrobie zdjecie aparatem cyfrowym moze w tedy bedą widoczne smugi.A jednak zrobilem je teraz oto one:
Jak pisałem... podstaw grafę i zobacz czy ten sam efekt. (takie moje zdanie) Lub zobacz Twój monitor na innym kompie.
Nie mam dosyc stare i tu jest problem bo mam karte nvidia tnt2 model64 i wiekosc sterow nie instaluje sie bo jest blad podczas instalacji.Jak macie linki to chetnie skorzystam
[ Dodano: 28-05-2006, 18:22 ]
Moze ta odp wyzej dziwnie zabrzmiala ze sobie driver's nieumiem znaleść ale nie oto chodzi .Bo gdy sciagne z www.nvidia.pl dla mojej grafy to albo jedne nie zainstaluja sie bo jest blad ze to stery nie dla tej grafy .Albo jeszcze lepiej zainstaluja sie i po restarcie miga czarny ekran i dopiero tryb awaryjny i nowa instalka grafy daje normal efect
[ Dodano: 14-08-2006, 09:54 ]
kupilem nowy Pc a monitor mam ten sam i co ? smugi znikly czyli wina lezy w starym PC tylko co moze byc ?
[ Dodano: 28-05-2006, 18:22 ]
Moze ta odp wyzej dziwnie zabrzmiala ze sobie driver's nieumiem znaleść ale nie oto chodzi .Bo gdy sciagne z www.nvidia.pl dla mojej grafy to albo jedne nie zainstaluja sie bo jest blad ze to stery nie dla tej grafy .Albo jeszcze lepiej zainstaluja sie i po restarcie miga czarny ekran i dopiero tryb awaryjny i nowa instalka grafy daje normal efect
[ Dodano: 14-08-2006, 09:54 ]
kupilem nowy Pc a monitor mam ten sam i co ? smugi znikly czyli wina lezy w starym PC tylko co moze byc ?