Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNowa wieża LG+ stare kolumny Unitra Tonsil?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam!!!
Mam spory problem gdzyż od dawna ciekawi mnie czy moge podłączyć stare kolumny Unitra Tonsil zg 8c/2 do mojej wieży LG FFH 262. Chciałbym aby do wieży połączone były na raz 4 kolumny 2 od wieży i 2 stare. Czy jest to możliwe???
POMOCY!!!!
Mam spory problem gdzyż od dawna ciekawi mnie czy moge podłączyć stare kolumny Unitra Tonsil zg 8c/2 do mojej wieży LG FFH 262. Chciałbym aby do wieży połączone były na raz 4 kolumny 2 od wieży i 2 stare. Czy jest to możliwe???
POMOCY!!!!
Re: Nowa wieża LG+ stare kolumny Unitra Tonsil?????
Domyślam się, że te tonsile mają imprenację 8R a Twoja wieża ma albo 6R albo 8R imp. wyj. więc można śmiało podłączać.Witam!!!
POMOCY!!!!

Hm, to są jednak 4 omowe głośniki...A wzmacniacz z wieży się nie spali??? Bo ja się na tym nie znam i boję się że zaraz coś zepsuje??? Na tonsilach pisze "8W 4 ohm". CO do wieży to parametrów nie znam
A na kolumnach od wiezy nie ma napisane "impedance" czy coś takiego?
Podaj dokładny model tej wieży.
Ze względu na wyższą imp. głośniki mogą grać trochę ciszej niż 4R, bo wydzieli się połowa mocy. Ale jeśli masz głośniki o dużej skuteczności to będzie bardzo dobrze.Witam.
A ja mam podobne pytanko -czy moge do tej wiezy podlaczyc glosniki raveland 8 ohmow?
Nie chce spalic wiezy a tym bardziej glosnikow dlatego pytam :) :632:
Ze względu na wyższą imp. głośniki mogą grać trochę ciszej niż 4R, bo wydzieli się połowa mocy. Ale jeśli masz głośniki o dużej skuteczności to będzie bardzo dobrze.Witam.
A ja mam podobne pytanko -czy moge do tej wiezy podlaczyc glosniki raveland 8 ohmow?
Nie chce spalic wiezy a tym bardziej glosnikow dlatego pytam![]()
Wyglada na to ze glosniki maja skutecznosci okolo 91db -mam nadzieje ze to wystarczy