Podpinałem pod 5V. Czemu upierasz się żeby startować go "na pusto"?...on spokojnie może działać na tym napięciu.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięADuC836
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, robertw, tomasz_jablonski, r-mik, Moderatorzy
-
- -
Witam.
Panowie ja mam podobny problem z zaprogramowaniem aduc836 mam ich 4 sztuki i w zadnym nie chce się zgłośić bootloader więc jakby scalaka nie było,nie mam płytki testowej do tego mikrokontrolera więc nie wykluczam ze mogę mięc błąd na mojej płytce choć co tylko można to odłączyłem,poprawnoś połączeń też sprawdziłm i napięcia zasilania na aducu też,już mi ręce opadają przy tym programowaniu ja wkoł ten sam błąd,za podpowiedzi z góry dziękuje mój email:przemkrzych@op.pl
Panowie ja mam podobny problem z zaprogramowaniem aduc836 mam ich 4 sztuki i w zadnym nie chce się zgłośić bootloader więc jakby scalaka nie było,nie mam płytki testowej do tego mikrokontrolera więc nie wykluczam ze mogę mięc błąd na mojej płytce choć co tylko można to odłączyłem,poprawnoś połączeń też sprawdziłm i napięcia zasilania na aducu też,już mi ręce opadają przy tym programowaniu ja wkoł ten sam błąd,za podpowiedzi z góry dziękuje mój email:przemkrzych@op.pl
Witam, ja w sprawie taktowania ADUC. Odrazu zaznaczam, żeuruchamiałem 831 i 841, ale to chybatyczysię też reszty uc produkowanych przez Analoga: otóż te mikrokontrolery mają w swojej strukturze zamontowane kondensatowy chyba 12pF (między koncówkami, do których podłącza się rezonator) i zamontowanie zewnętrznych kondensatorów o zbyt dużej wartości może spowodować niestabilną pracę mikrokontrolera. Wymontowałem więc te kondensatory i okazało się, że układ chodzi bez zastrzeżeń! Warto czasaminieco dokładniej czytać noty katalogowe:) powodzenia w eksperymentach