Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Pomoc przy wyborze sprzętu muzycznego

MaciejLondyn
-
-
Pomoc przy wyborze sprzętu muzycznego

Postautor: MaciejLondyn » 7 maja 2006, o 15:36

witam! chcialbym prosic Was o pomoc przy wyborze sprzętu muzycznego :) sprawe postawie tak : mam do wydania na to do 200funtów(tj ok 1100zł) i nie mam ogolnie pojecia o tych sprzetach grajacych =] nie wiem czym sie sugerowac przy wyborze itd..moglibyscie mi jakos w skrócie cos doradzic? napisac np jaka firma jest dobra a jaka nie ;) no i ewentualnie dlaczego tak jest ..Moze byc to wieża a zarówno cos innego byle by odtwarzało również pliki mp3 i radio tez nie zaszkodzi :) jedynie co moge jeszcze dodac to to ze rozmawialem o tym z kumplem i polecał mi wieże chyba FWM 589 lub wieże sony z tej strony --> http://www.comet.co.uk/comet/html/cache/274_260738.html
co o tym sadzicie??
prosze o doractwo i wyrozumiałość ;)
Za pomoc byłbym wielce wdzieczny, z góry dziękuje i pozdrawiam

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 7 maja 2006, o 16:17

A jeśli można spytać komputer w domu masz ?? jeśli tak to polecałbym jakieś dobre głośniczki no i oczywiście dobrej firmy wzmacniacz takie rzeczy można kupic na allegro za 1100zł będziesz miał wypas sprzęt także polecam spojrzyc w allegro :)

MaciejLondyn
-
-

Postautor: MaciejLondyn » 7 maja 2006, o 16:56

hej! dzieki za odp,ale niestety komp nie mam w domu :< dlatego tez pytam o wieze :) akurat w tej chwili pisze od znajomego-pewnie tym sie sugerowales :P moze jakies inne pomysly :) pozdrawiam

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 7 maja 2006, o 17:21

Zapraszam na allegro są dobre wieże za tą kase możesz naprawde cos dobrego wyczesać;) polecam firme Technisc lub Sony ;)

MaciejLondyn
-
-

Postautor: MaciejLondyn » 7 maja 2006, o 18:11

qrcze, na alegro faktycznie moge znalezc ciekawy sprzet,lecz jest jeden problem..otoz taki,iz przebywam w londynie i taka przesylka z Polski do mnie troszke dodatkowo by kosztowała,a do tego spodziewam sie ze nie byloby to takie proste :/ dlatego zalezy mi aby takowy sprzet móc zakupić w sklepie na miejscu :) bardzo wazne sa np dla mnie o wlasnie takie sugestie jak np."polecam firme Tachnics i Sony" :) ooo a moze przy okazji jestes w stanie np odradzic mi jakies firmy :P pozdrawiam

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 7 maja 2006, o 18:36

Szczerze to tak bo na serio przesyłka by tania nie była :P poszukam czegos dobrego i ci link przesle :) pozdrawiam

MaciejLondyn
-
-

Postautor: MaciejLondyn » 7 maja 2006, o 19:17

wielkie dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy! :)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 8 maja 2006, o 10:18

Witam, wszytsko zalezy od Twojego gustu i wymagań.
Zależy na ile cenisz sobie dobry dźwięk...

A kup ta wieżę co podałeś adres www. do sklepu, myślę że tam to jest dobra cena i pewnie będziesz zadowolony.

Za 1100zł można kupić odtwarzacz CD i wzmacniacz średniej klasy, a gdzie jeszcze kolumny?... następne 1500zł - mówię o firmowym sprzęcie.
Np. CD NAD i wzmacniacz Rotel'a albo Cambridge Audio.

No ale... co można chcieć za 200 funciaków :)

Można zaoszczędzić i stać się posiadaczem trochę lepszego sprzętu niż ta wieżyczka sony.

Np. taki zestaw:

CD - DENON DCD - 910

Wzmacniacz - ROTEL RA-920AX

Kolumny - np. KBR-X 200 albo Magnat Monitor 990 (Magnaty sa bardzo fajne :) )

Pozdr.

[ Dodano: 08-05-2006, 11:20 ]
A jeśli można spytać komputer w domu masz ?? jeśli tak to polecałbym jakieś dobre głośniczki no i oczywiście dobrej firmy wzmacniacz takie rzeczy można kupic na allegro za 1100zł będziesz miał wypas sprzęt także polecam spojrzyc w allegro :)
Co to w ogóle za odp. ? No pomyśl sam... kolega zapytał a Ty w trzech postach nie napisałeś tak naprawdę nic... Nie obrażaj się jakby co, ale taka jest prawda...

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 8 maja 2006, o 16:23

Jeżeli to nie jest odpowiedz to nie wiem co byś chciał przecierz napisałem że dam znać jak coś znajde ale widze że jak zwykle End jest lepszy więc ..........żegnam a pozatym ten temat założył Maciej Londyn a nie Ty i jakoś on nic nie mówi :P nie obrażam sie ale wiesz .......

MaciejLondyn
-
-

Postautor: MaciejLondyn » 8 maja 2006, o 17:12

witaj End! dzieki za odp. ;) dales mi twardy orzech do zgryzienia :D tak wlasnie rozgaldalem sie necie w poszukiwaniu tego zestawu,ktory mi zaproponowales,nie kazdy element zobaczylem,ale i bez tego mysle,ze moze byc faktycznie ciekawy sprzet :) fajnie rowniez ze wyraziles pozytywne zdanie odnosnie tego sprzetu na stronce :] teraz mam tylko(a moze az :D) roznice w cenach..tak to musialbym poczekac jeszcze jakis czas,a z drugiej strony mialbym juz sprzeta ;] no nic,tak czy siak bede z tym czekal do weekendu,wiec czas na przemyslenie sprawy miał bede :) jedynie o co jeszce chcialbym Cie po prosic End to zebys tak mniej wiecej wycenil sprzecior,ktory mi sugerujesz :) wielkie dzieki za pomoc ;)
-->>Jacek,nic nie mowie,bo dopiero przeczytalem oba posty :P :P oczywiscie taki zart,zebys mnie zle nie zrozumial :) jesli chodzi o wypowiedz Enda to na pewno nie chcial Cie urazic, po prostu chodzilo mu o to,ze napisales 3 posty i nie umiesciles w nich nic konkretnego,odpowiedz napisales,ale nie rzeczowa :P :D natomiast sam mozesz zaobserwowac-End napisal 1 konkretna i rzetelna odpowiedz :) ale nie ma sie czym przejmowac,kazdy pomaga na tyle,ile potrafi :) uszy do góry^^ raz,najwazniejsze sa checi .raz jeszcze dzieki dla Was obu,pozdrawiam !

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 8 maja 2006, o 21:14

Witam.

Szczerze pisząc, to spodziewałem się takiej reakcji kolegi Jacek-J129.
No szkoda, że jednak trochę się obraził ale naprawdę nie napisałem nic złego...

A co do Ciebie, to powiem tak...

Tutaj masz :

Kolumny w kraju można kupić za 700zł nie wiem jak w UK

Wzmacniacz ROTEL używany też za 700zł i też nie wiem jak w UK ;)

SONY CDP-XE370 zamiast DENONA, teraz zauważyłem, że nie będzie go łatwo dostać... :(

Ten SONY można kupić tez za około 700-800zł

Co do Rotela to mam o nim bardzo dobre zdanie, mój sąsiad kupił sobie ten wzmacniacz i słuchałem go na kolumnach Mission74 - bardzo ładnie to grało :)

A tak +/- to wygląda.
Rozglądaj się za adresami www. do sklepów ze sprzętem Hi-Fi w UK, to coś pomyślimy.

Wiem, że ceny nie są małe ale jak masz sobie dołożyć te 50 czy trochę więcej funciaków, to bez porownania.
Wybieraj... :)
Załączniki
102228381.jpg
102228381.jpg (25.75KiB)Przejrzano 7214 razy
pict00070pc.jpg
(180.89KiB)Pobrany 79 razy
100751470.jpg
100751470.jpg (28.34KiB)Przejrzano 7216 razy

MaciejLondyn
-
-

Postautor: MaciejLondyn » 11 maja 2006, o 08:19

super! Jestem Ci niezmiernie wdzieczny za pomoc ;) faktycznie ten sprzecior robi wrazenie..wow niesamowite wrecz..nie spodziewalem sie ze zestawy to taka fantajza :P w weekend pochodze i sie porozgladam i w weekend tez powinienem dokonac juz konkretnego zakupu :) bede Cie informowal co i jak :D pozdrawiam

michalxb
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: michalxb » 12 maja 2006, o 16:07

Wyraże moją opinię na ten temat:)
Moim, jakże skromnym, zdaniem nie warto kupować "kompaktów" czy jak to niektórzy określają "wieze nowej technologi"
Nie kupuj tego zestawu do któego linki podałeś na początku, kupiłem sobie kiedyś coś tego typu i do dziś żałuję, na szczęscie za jakieś 3 tygodnie ostatecznie się go pozbędę jak kupię sobie wzmaka noweg :)

Teraz jedna uwaga, jeżeli chcesz sobie tę wierzę kupić to lepszy dźwięk osiągniesz kupoując jakiś używany sprzęt, niekoniecznie najnowszy(ja uważam ze trochę starszy sprzęt ma lepsze brzmienie), wydasz mniej, kupisz lepsze i zawsze mozesz sobie każdy klocek wymienić, zamienić sprzedać, popsuć :) :P

I tak na dobrą sprawę to myślę że nawet jak nie kupisz wzmacniacza rotela i tego co end proponował, tylko powiedzmy jakiegoś DOBREGO technicsa i może cd Sony i jakieś fajne podłogowe kolumienki to będziesz miał dżwięk o klasę wyższy, i zdecydowanie będzie to ładniej wyglądało :P

Pozdrawiam.
Michał M.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”