Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Wzmacniacz samochodowy przy kompie-problemy

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:
Wzmacniacz samochodowy przy kompie-problemy

Postautor: Jacek-J129 » 10 maja 2006, o 15:06

Witam od nie dawna mam podlączony wzmacniacz samochodwy do komputera chodzil pięknie powtarzam chodzil bo teraz gdy tylko podłącze pod zasilanie to momentalnie sie nagrzewa mam wszystkie nowe kable takie jak chinch (jack) teraz jak podłącze głosniki to nie idzie dzwiek tylko syczy tak jak bym je do radia podłączyl a to radio by fal nie sciągało.szczerze powiem moja wiedza na temat elektroniki wynosi 0 nie mam pojęcia o tym ale moze ktos mi powie ja juz ten temat poruszyłem z Endem ale powracam znów

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: Wzmacniacz samochodowy przy kompie-problemy

Postautor: end » 10 maja 2006, o 15:22

Witam od nie dawna mam podlączony wzmacniacz samochodwy do komputera chodzil pięknie powtarzam chodzil bo teraz gdy tylko podłącze pod zasilanie to momentalnie sie nagrzewa mam wszystkie nowe kable takie jak chinch (jack) teraz jak podłącze głosniki to nie idzie dzwiek tylko syczy tak jak bym je do radia podłączyl a to radio by fal nie sciągało.szczerze powiem moja wiedza na temat elektroniki wynosi 0 nie mam pojęcia o tym ale moze ktos mi powie ja juz ten temat poruszyłem z Endem ale powracam znów
1.Oddaj do serwisu... nawet nie masz miernika, to czarowac nie będziemy.
Smutna, przykra ale PRAWDA... żeby coś zrobic trzeba mieć czym...
Pozdr.

P.S. Mówiłem, że z tym grzaniem coś nie tak, ale...

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 10 maja 2006, o 15:30

No łatwo mówić a może to jest wina czegoś innego to jest pewne że on jest uszkodzony ?

[ Dodano: 10-05-2006, 15:37 ]
Ale powiedz End skąd ja mam mieć miernik nie jestem w kierunku elektronika :p

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 maja 2006, o 15:38

No łatwo mówić a może to jest wina czegoś innego to jest pewne że on jest uszkodzony ?
Słuchaj... miernik do podstawowych pomiarów takich wielkości jak OHM, V, A możesz kupić na allegro już za 10zł... więc chyba warto?...

Nie wiem czy jest uszkodzony, ale jak się tak strasznie grzeje to nie jest napewno dobrze.
Pisałeś, że pod zasilaczem z PC jak i z akumulatora ten sam efekt... grzeje się, napewno coś nie tego z nim...

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 10 maja 2006, o 15:45

Może powiem jasniej :) wzmacniacz ma z jednej strony kostke z napisem speaker tam podłączam głosniki :):) kable mają od tej kostki kolry 2 niebieskie 2 zielone 2 biale i 2 zółte :/ tylko jak podłącze pod 2 zielone lub 2 niebieski wtedy coś syczy ale powinna isc muzyka moze teraz cos wiesz ??

[ Dodano: 10-05-2006, 15:48 ]
Moge jeszcze powiedziec że sie kondensatory nagrzewają

[ Dodano: 10-05-2006, 15:53 ]
Nawet jeśli nie włącze musyki w kompie i tak szeleści co t radio ??:P odpisz jak mozesz

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 maja 2006, o 16:01

Może powiem jasniej :) wzmacniacz ma z jednej strony kostke z napisem speaker tam podłączam głosniki :):) kable mają od tej kostki kolry 2 niebieskie 2 zielone 2 biale i 2 zółte :/ tylko jak podłącze pod 2 zielone lub 2 niebieski wtedy coś syczy ale powinna isc muzyka moze teraz cos wiesz ??

[ Dodano: 10-05-2006, 15:48 ]
Moge jeszcze powiedziec że sie kondensatory nagrzewają

[ Dodano: 10-05-2006, 15:53 ]
Nawet jeśli nie włącze musyki w kompie i tak szeleści co t radio ??:P odpisz jak mozesz
Hehe, już zaczyna mnie to bawić :lol:

Wiesz, naprawdę cięzko mi cokolwiek powiedzieć :(

Zrób może fotki tego wzmacniacza i to z każdej strony... może wtedy będę coś w stanie napisać, na razie to tyle wiem co Ty...

Kondensatory się grzeją? hmmm, uważaj żeby nie wybuchły. :cry:
Zrób te fotki, inaczej nie odpowiem, bo nie bedę w nieskończonośc zgadywał.
Pozdr.

Jacek-J129
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Jacek-J129 » 10 maja 2006, o 16:04

Ok dzieki za wyrozumialośc ;p

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”