Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTOSCA 303 i komputer
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
mam takie pytanie, bo sam z elektroniki itp jestem raczej zerem ... więc chciałbym wiedzieć czy można w jakis sposób podłączyć do komputera amplituner tosca 303 z kolumnami (a jeśli tak to jak to zrobić
)? bo własnie mi ojciec taki skądś przyniósł a fajnie by było to małe cudeńko w dobry sposób wykorzystać
proszę o pomoc jeśli ktokolwiek wie jak się do tego zabrać ... z góry wielkie dzięki
hmmm, tylko kurczę ja nie bardzo mogę wsadzić w wejście 'magnetofon' kabla z końcówką chinch , ponieważ z tego co widzę to to wejście jest takie duże , okrągłe
i ma 5 małych dziurek... takie stare ... pewnie wiesz co próbuję tak niezdarnie przekazać ?
i tam jakby nie patrzeć chinch raczej nie pasuje 
No popatrz! to ja mam nowszy model TOSCA 303 ?hmmm, tylko kurczę ja nie bardzo mogę wsadzić w wejście 'magnetofon' kabla z końcówką chinch , ponieważ z tego co widzę to to wejście jest takie duże , okrągłei ma 5 małych dziurek... takie stare ... pewnie wiesz co próbuję tak niezdarnie przekazać ?
i tam jakby nie patrzeć chinch raczej nie pasuje
Nie martw się i tak da się to podłączyć, masz gniazdo DIN5 tzw. "Piątka"
Jutro narysuję Ci jak to podłączyć do tego gniazda - dzisiaj już mam dośc idę spać.
Faktycznie, moja TOSCA 303 to chyba miała zmieniony tylny panel... Zobacz sam, jest inna.
A tutaj (w linku) masz wszystko czego Ci potrzeba do zrobienia kabla, jak czegoś nie będziesz wiedział to pisz.
http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html
A tutaj (w linku) masz wszystko czego Ci potrzeba do zrobienia kabla, jak czegoś nie będziesz wiedział to pisz.
http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html
- Załączniki
-
- tosca303.jpg (35.43KiB)Przejrzano 4735 razy
Nie mam pojęcia czy sprzedają takie kable...hmmm, jak już wcześniej wspominałem z elektroniki to raczej 'ciemna masa' ze mniewięc szczerze mówiąc słabo wiem co teraz ... a może jest możliwość zakupu przejściówki chinch-din5 ? bo sam sobie chyba nie poradzę
Ale może narysuję Ci to w paincie?
Wybacz ale w rysowaniu w paincie jestem na poziomie 0
Czy teraz wszytsko jasne?
Zobacz koniecznie jeszcze tutaj:
http://www.elektroda.net/pomoce/zlaczavideo.html
- Załączniki
-
- hehe.PNG (2.25KiB)Przejrzano 4716 razy
- Futrzaczek
- -

- Kontaktowanie:
Mogę coś dodać?
Robiłem już kiedyś taką przelotkę DIN5
chinche i przedstawiam jej schemacik.
Niebieski pin do masy obydwu chinchów tzn. tego okręgu naokoło
Zaś reszta jest wyjaśniona
Robiłem już kiedyś taką przelotkę DIN5
Niebieski pin do masy obydwu chinchów tzn. tego okręgu naokoło
Zaś reszta jest wyjaśniona
Masz lutownicę & miernik? Te złącza nie zą aż takie wredne, chinche się sympatycznie lutuje, DIN5 tak samo...a może jest możliwość zakupu przejściówki chinch-din5 ? bo sam sobie chyba nie poradzę
- Załączniki
-
- przelotka.PNG (1.16KiB)Przejrzano 4695 razy