Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Protel DXP netlista

stan24
-
-
Protel DXP netlista

Postautor: stan24 » 26 kwie 2006, o 18:30

Witam,
Bede niezmiernie wdzieczny za rade jaka opcje wcisnac w Protelu, zeby na PCB byla widoczna netlista.
Pozdrawiam
S

Nie ustawiaj ważnosci postów w tym dziale! End...

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 26 kwie 2006, o 21:47

Generalna zasada: musisz zalozyc PROJEKT, skladajacy sie z PCBDOC i SCHDOC. Po narysowaniu schematu, trzebe go _skompilowac_ (klikajac prawym klawiszem na nazwe pliku w menadzerze) i dopiero wtedy pojawi sie w Design mozliwosc upgrade'owania PCB->SCH i odwrotnie.
Pzdr
PZb

stan24
-
-

Postautor: stan24 » 26 kwie 2006, o 23:41

Dzieki Piotr za rade, ale widze, ze nieprecyzyjnie przedstawilem swoj problem. Otoz chodzi mi o wizualizacje netlisty w formie lini highlight color (cienkich lini jakie zwykle otrzymujemy po przeniesieniu schematu do PCB). W swoich projektach mam wczytane netlisty (widocze sa na wyprowadzeniach elementow) lecz nie mam ich widocznych w formie cienkich lini. Nie wiem, ale podejzewam ze jakas opcje musialem zmienic i nie moge sobie z tym problemem poradzic.
Bede wdzieczny za dalsze wskazowki.
Pozdrawiam
S

dste5
-
-

Postautor: dste5 » 5 maja 2006, o 08:45

W Protelu 2.0, aby tak było musi być aktywna zakładka Netlist/Show Connections/Net, a oprócz tego włączona warswa Ratsnet (Options/Layers/Ratsnet). Ale w DXP to nie wiem.

stan24
-
-

Postautor: stan24 » 5 maja 2006, o 19:51

Dzieki wszystkim za pomoc ale przypadkowo znalazlem rozwiazanie.
Nalezy wybrac View/WorkSpace Panels/PCB/PCB a nastepnie zakladke Nets.
Wowczas juz mozna wlaczac lub wylaczac polaczenia netlisty.
S

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”