Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Obraz czarnobiały na TV kabel s-vhs na euro co z tym zrobić?

akaix
-
-
Obraz czarnobiały na TV kabel s-vhs na euro co z tym zrobić?

Postautor: akaix » 25 kwie 2006, o 20:51

Witam.Mam taki problem kupiłem kabel do karty graficznej z wyjsciem tv.W kablu tym jest na jednej stronei wejście do karty (s-vhs) i jack do dźwiekówki a zdrugiej euro złacze do tv.I mam taki problem obraz jest czarno biały posiadam grafike ge force 4 mx 440.Mam najnowsze oprogramowanie nvidi i ustwaiałem wszystko co sie da i niestety nic to nei dało cały czas czasno bviały,przęłączałem na inne wejscie euro w tv i dalej to samo.A w grafice mam tsz tv-out na chinch i podłacyłem go do tv na chinch i w tedy obraz jest prawidłowy tzn.kolorowy.Co zrobić żeby ten obraz na euro był normalny?Z góry dizeki za pomoc.

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 25 kwie 2006, o 21:26

A telewizor akceptuje sygnał s-video? Miałem to samo z Radeonem i się okazało, że telewizor po prostu nie miał w eurozłaczu wejścia sygnału s-video.

czarutek

Postautor: czarutek » 26 kwie 2006, o 05:06

I jeśli tylko w drajwerze karty nie ma przełączania Composite / S-Video, to Radzio bęzie miał rację...

akaix
-
-

Postautor: akaix » 26 kwie 2006, o 20:33

Witam.Niestety nie wiem czy to tv bo mam go z allegro od jakichś 5 dni heh.Moze sa jakieś programy do pc co umożliwia te ustawienie na kolor?

czarutek

Postautor: czarutek » 26 kwie 2006, o 21:53

Przejrzyj listę kart obsługiwanych przez TVTool, ewentualnie pobierz demo i sprawdź. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś demo chodziło przez 10 minut.
http://tvtool.info/index_e.htm

akaix
-
-

Postautor: akaix » 4 maja 2006, o 20:49

Witam i przepraszam ze tak długo milczałem.A wiec udało mi sie jeszcze poszukac w zwykłych sterownikach z nvidii i znalazłem oppcję zmiany na composite i wszystko działa jak amrzenie:).Dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam!!

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”