Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPiractwo
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam pytanie (prosze o wypowiedzi na ten temat) no wiec: Jak to jest ze sa strony www z ktorych mozna sciagnac mp3 i sa to slynne w necie stronki i nie sa zamykane ani blokowane przez POLICIE a sa strony tez slynne i autorzy maja problemy typu policja dlaczego jedni moga udostepniac mase mp3 i nic inni tez i maja kary finansowe????????
Mozliwosc pierwsza: strony niezamykane stoja w krajach w ktorych nikogo to nie obchodzi, np. Rosji.
Mozliwosc druga: strony niezamykane kooperuja w jakis sposob z wydawcmi muzyki, odplajac im czesc zyskow.
Mozliwosc trzecia: informacja o stronach niezamykanych nie dotarla jeszcze do odpowiedniej instytucji, albo dotarly ale "sciganie w toku"
Mozliwosc...
Mozliwosc druga: strony niezamykane kooperuja w jakis sposob z wydawcmi muzyki, odplajac im czesc zyskow.
Mozliwosc trzecia: informacja o stronach niezamykanych nie dotarla jeszcze do odpowiedniej instytucji, albo dotarly ale "sciganie w toku"
Mozliwosc...
re
takie strony zawsze beda istniały-piractwa nieda się wytępić
Re: re
I całe szczęście, bo byśmy z torbami poszli...takie strony zawsze beda istniały-piractwa nieda się wytępić
Zauważcie, że prawdziwi artyści narzekają sobie, ale tworzą i przekazują do wydania. Natomiast cała pośrednia, nie nazwę...
Witam, ja też chciałbym zabrać głos w tym temacie. Otóż powiem tak, dla Polaków ceny oryginalnego oprogramowania, muzyki itd. są zbyt duże, oczywiście są ludzie, ktorzy kupują płyty i software. Dla mnie na przykład jako dla normalnego ucznia nowe płyty są zbyt drogie, jest to koszt ok 40-80zł. To całe moje kieszonkowe..., ale i dla ludzi pracujących to są duże kwoty.
A co do oprogramowania..., WIN XP Home kosztuje ok. 400zł, to tyle co dysk albo jakaś inna rzecz do komputerka. Na koniec zadajmy sobie jeszcze pytanie, mając np. 3000zł na kupno komputera, kupisz windowsa czy wybierzesz mocniejszy procesor, więcej ramu i lepsza płyte, pozd
A co do oprogramowania..., WIN XP Home kosztuje ok. 400zł, to tyle co dysk albo jakaś inna rzecz do komputerka. Na koniec zadajmy sobie jeszcze pytanie, mając np. 3000zł na kupno komputera, kupisz windowsa czy wybierzesz mocniejszy procesor, więcej ramu i lepsza płyte, pozd
A od czego sa linuxy ?? nie daj sie naciagac ;PNa koniec zadajmy sobie jeszcze pytanie, mając np. 3000zł na kupno komputera, kupisz windowsa czy wybierzesz mocniejszy procesor, więcej ramu i lepsza płyte, pozd
BTW. XP Home kosztuje ok 400 tylko w OEM'ie... normalnie to ok 1100. (ale to tak tylko mimochodem).
Się zgaza! Z tym, że w związku ze zbliżającą się premierą Visty zmieniła się polityka Microsoftu. Teraz można zakupić OEM'a nawet do starego komputera. Myślę, że szczegóły znajdziecie na stronie Microsoftu. Proszę to potraktować jako informację a nie jako agitację.
BTW. XP Home kosztuje ok 400 tylko w OEM'ie... normalnie to ok 1100. (ale to tak tylko mimochodem).
Adam.
Ie tam.. ja sobie moge kupic OEM'a do myszki (sic)... przynajmniej bede mial cos przydatnego.Się zgaza! Z tym, że w związku ze zbliżającą się premierą Visty zmieniła się polityka Microsoftu. Teraz można zakupić OEM'a nawet do starego komputera. Myślę, że szczegóły znajdziecie na stronie Microsoftu. Proszę to potraktować jako informację a nie jako agitację.
Adam.
Ach, sorki, poprostu zapomniało mi się trochę... Aczkolwiek jest tu na forum paru amatorów gitary i oni wiedzą doskonale o co chodzi... W każdyb bądź razie tabulatura (w skrócie tab/y), to coś w rodzaju zapisu nutowego, tyle że na instrumenty strunowe (łatwiej je odczytywać niż zwykłe nuty). W sumie, to tyleco to są 'taby'?
Pozdr.
hmm, każde środowisko ma swój specyficzny język...czy to nazwać slangiem?To teraz graj na "feeling" żaden TAB temu nie dorówna...
może nie, ponieważ to ma taki negatywny wydźwięk....lepiej dialektem
Jak pisałam o vfd dla EdW, pamiętam w pierwotnej wersji wypracowania było:
"(...) polecenie 'make burn' wypala procka (...)"
na szczęscie podczas korekty autorskiej to usunęłam, ale by było
a co znaczy 'strankejtować tabelę' - wykonać polecenie SQL-a truncate ?
wiele tego...w wersji werbalnej: 'zapuścić bacza', 'sprocesować rikłesty'....ech...
ale "feeling" jest...
No niestety... dialektem tego nazywac nie powinnismy, wlasnie slang jest tym odpowiednim wyrazeniem - i w moim odczuciu wcale nie negatywnym.hmm, każde środowisko ma swój specyficzny język...czy to nazwać slangiem?
może nie, ponieważ to ma taki negatywny wydźwięk....lepiej dialektem
adialekt m IV, D. -u, Ms. ~kcie; lm M. -y
odmiana języka ogólnonarodowego odznaczająca się swoistymi cechami (np. fonetycznymi, leksykalnymi), mowa ludności (zwykle wiejskiej) zamieszkującej jakiś region;
Dialekt kaszubski, mazowiecki, małopolski.
Mówić dialektem.
gr.
slang m III, D. -u, N. ~giem; lm M. -i
jęz. gwara miejska, język jakiejś grupy społecznej, środowiskowej, zwłaszcza w odniesieniu do języka angielskiego i amerykańskiego; żargon;
Slang miejski, uczniowski, złodziejski.
Slang artystów, marynarzy.
Slang przedmieść, knajp.
Mówić, posługiwać się slangiem.
ang.