Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKomp mi się resetuje...dlaczego? POMOCY ;( Nowe informacje
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
re
podaj jaki masz system oraz co sprawdzałeś???
czy płyta główna niema wybrzuszonych kondensatorów???
Re: re
Kondensatory już wymienił.... czy płyta główna niema wybrzuszonych kondensatorów?
Rozumiem Cię Picia, mnie też zniechęca czytanie tych niepotrzebnych litanii...
Jak widać w prawym dolnym rogu posta ma Win98 i przeglądarkę IEpodaj jaki masz system oraz co sprawdzałeś???
Oj End... 98 i IE to ma Czarutek, a pytanie bylo do Gringozama u ktorego widzimy xp i ... mozille ?? (chodz we wczesniejszych postach faktycznie byl IE).Jak widać w prawym dolnym rogu posta ma Win98 i przeglądarkę IEpodaj jaki masz system oraz co sprawdzałeś???
Ja to jednak jak coś napiszę, to lepiej nie mówić...Oj End... 98 i IE to ma Czarutek, a pytanie bylo do Gringozama u ktorego widzimy xp i ... mozille ?? (chodz we wczesniejszych postach faktycznie byl IE).Jak widać w prawym dolnym rogu posta ma Win98 i przeglądarkę IEpodaj jaki masz system oraz co sprawdzałeś???
Przepraszam, pomyliłem się.
P.S. Pajączek... Tobie trzeba chyba specjalną rangę zrobić tylko nie mogę znaleźc wyszukanej nazwy...
Zobacz jeszcze tak:
Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Podgląd zdarzeń>System/Aplikacja
Jak się zrobi reset, to wejdź od razu po restarcie i zobacz czy jakas aplikacja zrobiła bląd lub czy to był może błąd systemu. (masz datę, czas itp.)
Jesli nic tam nie ma, to problem typowo h/w ale na 100% nie jestem pewny.
Pozdr.
Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Podgląd zdarzeń>System/Aplikacja
Jak się zrobi reset, to wejdź od razu po restarcie i zobacz czy jakas aplikacja zrobiła bląd lub czy to był może błąd systemu. (masz datę, czas itp.)
Jesli nic tam nie ma, to problem typowo h/w ale na 100% nie jestem pewny.
Pozdr.
No to odczytaj kod który się wyświetla, on identyfikuje problem który uniemożliwia uruchomienie systemu.Dokładnie tak "ekran śmierci"
Przykładowo:
Kod: Zaznacz cały
STOP 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Pojawia się:
1. Żródło VSS
Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury CoCreateInstance. hr = 0x80040206.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Dane:
0000: 57 52 54 57 52 54 49 43 WRTWRTIC
0008: 32 31 30 37 00 00 00 00 2107....
0010: 57 52 54 57 52 54 49 43 WRTWRTIC
0018: 32 30 37 32 00 00 00 00 2072....
A tuz za tym błędem jest:
2. Event system
Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to 8007043C z w wierszu 44 z d:\nt\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
I co to oznacza ?
1. Żródło VSS
Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury CoCreateInstance. hr = 0x80040206.
Dane:
0000: 57 52 54 57 52 54 49 43 WRTWRTIC
0008: 32 31 30 37 00 00 00 00 2107....
0010: 57 52 54 57 52 54 49 43 WRTWRTIC
0018: 32 30 37 32 00 00 00 00 2072....
A tuz za tym błędem jest:
2. Event system
Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to 8007043C z w wierszu 44 z d:\nt\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.
I co to oznacza ?
No więc sytuacja wygląda następująco:
-wywaliłem XP i teraz mam ME (ponoć porażka ale ja nie narzekam), przynajmniej mogę coś ściągnąć z neta, bo mi się komp nie resetuje. A co do BSOD to dokładnie taki ekran mi się pojawiał. Jak znajde chwile to zainstaluje XP obok ME i bede testował dalej A jak narazie to dziekuje wszystkim za pomoc
-wywaliłem XP i teraz mam ME (ponoć porażka ale ja nie narzekam), przynajmniej mogę coś ściągnąć z neta, bo mi się komp nie resetuje. A co do BSOD to dokładnie taki ekran mi się pojawiał. Jak znajde chwile to zainstaluje XP obok ME i bede testował dalej A jak narazie to dziekuje wszystkim za pomoc
Czyli wniosek jest prosty kolego gringozam... niekompatybilne sterwoniki do XP.No więc sytuacja wygląda następująco:
Pozdrawiam serdecznie.