Wszystko śmiga jak należy. Filtra działa

Jak na pierwszą moją konstrukcję jestem z siebie zadowolony

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki dla End-a
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Podmień:sprawdzałem wielokrotnie i tak jest.
Może spróbuj tak:rozumiem Cię, kość druga była wymieniana. Podmienię te elelmenty o których mówiłeś i zobaczymy co będzie. Dalej pozostawić złączone R6 i R7 z VCC+?
Trudno stwierdzić, nigdy nie miałem takiego przypadku...wymienie najpierw to co mam, czyli bez kondensatorów i zobacze
[ Dodano: 22-03-2006, 15:31 ]
czy takie napięcie na 9 nóżce może mieć wpływ na działanie wzmacniacza tak jak u mnie?
Niestety wygląda mi to na uszkodzoną drugą koścprzelutowałem i nic n nadal to samo. Napięcie stałe między 10 i gnd to 2,8 a między gnd i 9 to niestety 25,7V
Albo coś źle zmontowałeś albo zaczynamy się powoli gubić...podedukowałem trochę, pomyślałem. Mówiłeś, że na 10 i 9 ma być od 1,5 do 3,5V to podłączyłem to napięcie co idzie na nóżkę 10, czyli 2,9V , do nóżki 9. Włączyłem wzmacniacz i to dopiero był przydźwięk.muzykę było bardzo słabo słychać, a najbardziej to burczenie. Cały czas zastanawiam się co może być przyczyną tego, że słychać te stuki w głośniku.
Zrób tak:Mówiłeś, żeby nie przesterowywać wzmacniacza... Podłączałem pod niego 8ohm ok 70-100W głośnik i przy wychuleniu rzedu 3mm (w jedną stronę, czyli xmax Razz) zaczynało się stykanie. Wtedy sprawdzałem napięcie zmienne na głośniku i wynosiło 3V, a stałe 0,2V. Sprawdziłem wtedy napięcie wejściowe i było coś ok 0,3V. Czytałem, że na wyjściu nie może być powyżej 35V a napięcie wejściowe nie może przekraczać 1,732V. Jak widać u mnie dużo jeszcze barkuje...
No nigdy nie zrobi takiej jak fabryka.Witam.Odradzam robienie płytek, bo to się nie opłaca a nie zrobisz takiej płytki jak fabryka
Schemat jest dostępny wszędzie i jest to jeden i ten sam schemat lub lekko modyfikowany.i lepiej kup ją w altronie.Dostaniesz także schemat z opisem a także mozesz kupić kostki
wej/wyj i oprawki bezpieczników.Pozdrawiam-Zygmunt.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości