Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięco z tym przedwzmacniaczem?!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Siemka!!! Ludzie zrobiłem sobie zmachorek na stk015 ma 2X20W, noi działa tylko podpinam mu jakiś tam przedwzmacniacz( bo nie wiem jaki to model) wszystko pięknie tylko jak zrobię głośniej to buczy jak stu piedziesiąt> co może być stym g... :?
Re: co z tym przedwzmacniaczem?!
Przyczyną może być złe prowadzenie masy, niedopasowanie imp. we/wy lub źle odfiltrowane napiecie zasilania preampu...Siemka!!! Ludzie zrobiłem sobie zmachorek na stk015 ma 2X20W, noi działa tylko podpinam mu jakiś tam przedwzmacniacz( bo nie wiem jaki to model) wszystko pięknie tylko jak zrobię głośniej to buczy jak stu piedziesiąt> co może być stym g...
Witam być może twój wzmacniacz ma inną czułośc niż przedwzmacniacz to znczy np mozesz mieć maksymalne napiecie wyjściowe z przedwzmacniacza te 0,7v a wzmacniacz ma czułość 0.3v,w momencie podawania zbyt wysokiego napięcia na wejście wzmacniacza obcina storzki sinusoidy i byc może dlatego ci tak buczy.Musisz koniecznie sprawdzić jaką czułośc ma koncówka a jakie napięcie wyjściowe ma przedwzmacniacz.Wrazie co zastosuj dzielnik rezystorowy.
Słuszna uwagaWitam być może twój wzmacniacz ma inną czułośc niż przedwzmacniacz to znczy np mozesz mieć maksymalne napiecie wyjściowe z przedwzmacniacza te 0,7v a wzmacniacz ma czułość 0.3v,w momencie podawania zbyt wysokiego napięcia na wejście wzmacniacza obcina storzki sinusoidy i byc może dlatego ci tak buczy.Musisz koniecznie sprawdzić jaką czułośc ma koncówka a jakie napięcie wyjściowe ma przedwzmacniacz.Wrazie co zastosuj dzielnik rezystorowy.