Witam, czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można znaleźć gotowe podkłady muzyczne ?
Chodzi mi o to, że nie mam możliwości zagrania z kolegami w zespole a chciałbym w domu trochę potrenować, bo przez pewien czas nie grałem i palce się trochę zastały.
Chodzi mi glownie o bluesa, coś w stylu Leszek Cichoński (te kasety co były dodane do warsztatów).
Chciałem trochę podciągnąć się w graniu solówek
Bardzo mi na tym zależy więc każda wskazówka mile widziana.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPodkłady Blues'a - pod solówki ;)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
A chodzi Ci mp3, czy może być midi? Z tym pierwszym to może być troszeczkę problem, ale jak masz dobrą kartę dźwiękową (a, chyba masz SB Live'a, nie? ), to myślę, że możesz sobię pościągać trochę midów, wyłączyć niepotrzebną ścieżkę (np. gitarkę) i grać . Do midi polecam (stary, ale dobry): Studio 4.
Pozdr.
Pozdr.
No mam SB Live, z MIDI nigdy nie miałem do czynienia... naprawdęA chodzi Ci mp3, czy może być midi? Z tym pierwszym to może być troszeczkę problem, ale jak masz dobrą kartę dźwiękową (a, chyba masz SB Live'a, nie? ), to myślę, że możesz sobię pościągać trochę midów, wyłączyć niepotrzebną ścieżkę (np. gitarkę) i grać . Do midi polecam (stary, ale dobry): Studio 4.
Pozdr.
Najlepiej mp3, naprawdę nigdzie nie ma nagranej sekcji prowadzącej mp3 ? (bas, drums, gitara prowadząca)
Coś takiego (zwłaszcza znanych wykonawców/zespołów) raczej trudno zdobyć, bo po co coś takiego mieliby towrzyć. W sumie, to tylko ewentualnie na potrzeby jakiś warsztatów, czasopism muzycznych... nie wiem dokładnie, jak to jest . Co do MIDI, to to jest cholernie prosta rzecz i nie ma się co obawiać - ściągnij jakiś sekwencer - np. Studio 4, załaduj jakiegoś mida (zobaczysz nutki ) i włącz play - powinna grać muzyka . Możesz jeszcze skożystać z GuitarPro, też odczytuje mid'y i dodatkowo nawet wywietla tabulaturę, a w najnowszej wersji jest nawet coś takiego, że gra "żywymi" instrumentami, tzn. nie z midi, tylko nagranymi samplami dostarczonymi do programu (domo-songi można ściągnąc ze strony programu). Ale muszę przyznać, że dla mnie kicha straszna . Już trackerowe utworki zazwyczaj brzmią lepiej...Najlepiej mp3, naprawdę nigdzie nie ma nagranej sekcji prowadzącej mp3 ? (bas, drums, gitara prowadząca)
Pozdr.