O to chodziło .Nie testowałem mocno tego Twojego programu, ale i na wpadke nei natrafilem.
W pewnych miejscach widzę... w sumie mnożenie i dodawanie też są do siebie podone, nie?Jesli nei widzisz podobienstwa miedzy Twoim wzorem a moim no cóz
...którą sobię napisałem prywatną i stosowałem .w kazdym razie kwadraty zwalniaja Cie z odejmowania liczby mniejszej od wiekszej, ale zawsze mozna tez zastosowac funkcje ABS().
A dziękować, dziękować . Pisałem je w Dev-C++ używając biblioteki Allegro (nie mylić z serwisem aukcyjnym, czekoladą z Biedronki ani tempem w muzyce )Demo bardzo ladne (w czym pisales?).
Sęk w tym, że chodzi o to, żeby było max 256 kolorów . W końcu 8bit . Z większą liczbą kolorów to cała ta sprawa chyba nie miałaby sensu .trzeba zrobic test porownawczy, i to w trudniejszych warunkach (przy wiekszej liczbie kolorow z palety - przejscia plynne).
Szybko zrobiłem demo na 50000 kolorów - u mnie za każdym razem są praktycznie identyczne . Oczywiście wyświetla tylko pierwsze 256 kolorów...
Pozdr.