Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięHasło
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
przez sposob zadania pytania wydaje mi sie ze jest to osoba o malym pojeciu o tym co w pc piszczy .,.,., jak wejdzie w biosa i se przypadkiem napiecie podniesie na procesorze ?BIOS kolego, BIOS . We wszystkich (a w większości napewno) da się ustawić coś takiego, że zaraz po włączeniu kompjutera musisz wpisać hasło. Pogrzeb w swoim BIOSie, a na 99% znajdziesz takową opcję .
Pozdr.
To będzie klops . I dymek...przez sposob zadania pytania wydaje mi sie ze jest to osoba o malym pojeciu o tym co w pc piszczy .,.,., jak wejdzie w biosa i se przypadkiem napiecie podniesie na procesorze ?BIOS kolego, BIOS . We wszystkich (a w większości napewno) da się ustawić coś takiego, że zaraz po włączeniu kompjutera musisz wpisać hasło. Pogrzeb w swoim BIOSie, a na 99% znajdziesz takową opcję .
Pozdr.
Nie, raczej tak się nie stanie, bo większość ówczesnych płyt głównych ma krnąbrne zabezpieczenia przed podkręcaniem , które nie tak łatwo obejść... Liczmy na inteligencję kolegi .
Pozdr.
To juz nikt niepowolany sie do systemu nie dostanie... wogole nikt sie nie dostanie ;pjak wejdzie w biosa i se przypadkiem napiecie podniesie na procesorze ?
ówczesnych ?? chyba obecnychbo większość ówczesnych płyt głównych ma
Btw. Opcja hasla jest zwykle do wyboru z glownego menu biosu, wiec najbezpieczniej bedzie po innych opcjach wogole sie nie rozgladac (o ile sie nie wie, co sie robi).
Oj, nie czepiajcie się wszystkiego . Chciałem napisać współczesnych Ale i tak chyba każdy zrozumiał o co chodzi .ówczesnych ?? chyba obecnychbo większość ówczesnych płyt głównych ma
Hmmm... A może by tak kolega Mulkey coś odpowiedział, jeśli już taki temat założył . Czy o to Ci chodziło?
Pozdr.
P.S.
Ale pamiętajmy, że niewielkie podniesienie napięcia dla procesora nie koniecznie musi spowodować jego uszkodzenie
Witam,
w przypadku WinXP (nie wiem jak to jest w poprzednich wersjach systemów) można w panelu sterowania zabezpieczyć swój profil hasłem, które przy każdym uruchamianiu komputera trzeba podać (nie ma ryzyka uszkodzenia procka ) W moim przypadku jest to narazie wystarczające zabezpieczenie przed innymi
w przypadku WinXP (nie wiem jak to jest w poprzednich wersjach systemów) można w panelu sterowania zabezpieczyć swój profil hasłem, które przy każdym uruchamianiu komputera trzeba podać (nie ma ryzyka uszkodzenia procka ) W moim przypadku jest to narazie wystarczające zabezpieczenie przed innymi
Dokładnie tak jak napisałeś....Ustawienie hasła w biosie ustawia hasło dostępu do biosu a nie do komutera! Hasło dostępu ustala się w OSie..
Ddevil napisał co należy wykonać. W starych wersjach systemowych kiedy funkcjonował Dos nie do końca się to sprawdzało ponieważ można było pominąć os i wchodzić przez dosika natomiast teraz XP nie ma dosika więc sprawa jest uproszczona.
Ddevil napisał co należy wykonać. W starych wersjach systemowych kiedy funkcjonował Dos nie do końca się to sprawdzało ponieważ można było pominąć os i wchodzić przez dosika natomiast teraz XP nie ma dosika więc sprawa jest uproszczona.
Jest mozliwosc ustawienia hasla do tego, i do tego... tzn. w czesci biosow funkcjonuje haslo do URUCHOMIENIA KOMPUTERA (poza haslem dostepu do biosu). Oczywiscie da sie to obejsc, a jakzeby inaczejDokładnie tak jak napisałeś....Ustawienie hasła w biosie ustawia hasło dostępu do biosu a nie do komutera! Hasło dostępu ustala się w OSie..
Co nie znaczy, ze dane przechowywane w systemie XP sa bezpieczne przed wykradzeniem. Ale to nie o to chyba chodzilo (a o proste zabezpieczenie przed rodzinka). Pozatym tez jest potrzebna pewna wiedza.teraz XP nie ma dosika więc sprawa jest uproszczona.
Właśnie miałem napisać o tym co Ty pajączek, ale byłeś pierwszy . Czy w Twoim BIOSie nie ma takiej możliwości areczkas?Jest mozliwosc ustawienia hasla do tego, i do tego... tzn. w czesci biosow funkcjonuje haslo do URUCHOMIENIA KOMPUTERA (poza haslem dostepu do biosu). Oczywiscie da sie to obejsc, a jakzeby inaczejDokładnie tak jak napisałeś....Ustawienie hasła w biosie ustawia hasło dostępu do biosu a nie do komutera! Hasło dostępu ustala się w OSie..
Pozdr.