EP pobila kolejny rekord (moim zdaniem) w traktowaniu swoich czytelnikow.
ilez to oni nie mowia o tym ile to dla elektronikow znacza ich wlasne projekty, ze radio nawet slabo odbierajace cieszy bardziej gdy sie je zrobi samemu.
ale....
jakies 2 lata temu wyslalem do nich 2 projekty, jeden - nadajnik ukf - rzecz niewielka i stosunkowo tania, ale zarazem skomplikowana (nadajnik ukf z synteza i uP), wymagajaca duzo cierpliwosci, czasu i samozaparcia
ale do rzeczy
EP jak to powiedzial PZb miala maly wypadek - zgubili mi uklad, przez rok czasu siedzieli cicho, a kiedy zrobilo sie glosno na forum - odpisali, zaczeli szukac ale nic nie znalezli
wpadli wiec na pomysl - olejmy to ile czasu ktos poswiecil i co dla niego znaczy ten uklad
zaplacmy mu 1.5 * wartosc czesci i niech spada (hahahahahahahahahahah)
2 lata temu uP kosztowal 11 zl teraz kosztuje 5.29 i to w drogim sklepie,
http://tme.com.pl/katalog/index.phtml?t ... dio=&idp=1
to ciekawe jak im wyszlo 1.5
ale maja podejsie do czytelnikow i elektronikow z ktorych sie utrzymuja
a co wy o tym myslicie?
jestem ciekaw ile jeszcze innych ukladow zhubili i co maja zamiar z tym zrobic
[ Dodano: 08-03-2006, 20:55 ]
dodam jeszcze tylko, ze zaproponowalem za zgubienie i olewanie przezszlo rok czasu
300zl rekompensaty, ale powiedzieli - za duzo
dodali ze czas jaki poswiecilem na zrobienie zostal zwrocony w postaci wynagrodzenia za artykul (ciekawy sposob myslenia),
moj projekt jest stosunkowo tani, wiec sie tym nie przejmuje, poczekam jeszcze troche i poradze sie fachowcow w tych sprawach
martwi mnie tylko co bedzie jesli zgubia projekt nad ktorym ktos spedzil mase tygodni, okaze sie ze kilka tyg waszej pracy jest warte dla dla EP kilka stron * 250zl - podatek
a za ich "szybkie plytki" rzycza sobie jak za zboze, ale ten sprzet, no coz was nikt nie pyta czy uzywaliscie drogiego sprzetu