Hej!
Właśnie poszukuję polskiej wersji "Thinking in C++" Bruce'a Eckel'a do ściągnięcia. Wprawdzie książka ta została oficjalnie opublikowana w necie za free, ale po angielsku of course , jednak stwierdziłem, że niestety ze zrozumieniem książki w tym języku mam czasem kłopoty . Ale z dokumentacjami i helpami sobię radzię; żeby nie było . Czy ktoś zna jakąś stronkę skąd można ściągnąć to jeśli w ogóle po polsku jest?! (znalazłem chyba jedną, ale nie działa ).
Pozdr.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięThinking in C++ PL w wersji elektronicznej...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
No niestety, po wyczerpujących poszukiwaniach, nie udało mi się znaleść tejże książki w języku polskim...
Jednakże dziś wybrałem się do księgarni, gdzie przeczytałem interesujący mnie fragment - ale wiadomo - to nie to samo, jak się ma w swoją prywatną w domu i można zabrać sobię do np. WC (nie wiem czemu, ale wtedy najlepiej mi się czyta i praktycznie wszystko rozumiem ).
Czy ktoś jest w posiadaniu nowej, "poprawionej" Symfonii C++ STANDARD? W księgarni jej nie było, a chciałem zobaczyć, co Jurek Grębosz zmienił/dodał, czy to jest książka pisana od nowa, czy tylko poprawił, aby była zgodna ze standardem... No i czy warto w nią inwestować .
Pozdr.
Jednakże dziś wybrałem się do księgarni, gdzie przeczytałem interesujący mnie fragment - ale wiadomo - to nie to samo, jak się ma w swoją prywatną w domu i można zabrać sobię do np. WC (nie wiem czemu, ale wtedy najlepiej mi się czyta i praktycznie wszystko rozumiem ).
Czy ktoś jest w posiadaniu nowej, "poprawionej" Symfonii C++ STANDARD? W księgarni jej nie było, a chciałem zobaczyć, co Jurek Grębosz zmienił/dodał, czy to jest książka pisana od nowa, czy tylko poprawił, aby była zgodna ze standardem... No i czy warto w nią inwestować .
Pozdr.
Symfonie mam tylko poprzednia (choc w 4 wydaniu), ale z pomoca (pewna) przychodzi niesmiertelne google , i ten np. wynik wyszukiwania
Btw. 1250 stron w jednej cegle ?? jak ja to lubie...
Btw. 1250 stron w jednej cegle ?? jak ja to lubie...
Też nie wiem, czy to dobry pomysł...Btw. 1250 stron w jednej cegle ?? jak ja to lubie...
Przeglądając spis treści (http://www.ifj.edu.pl/~grebosz/symfonia_c++_std_p.html) stwierdziłem, że informacje zawarte w nowej "Symfonii..." są praktycznie te same, co w starszych wersjach, tyle że oczywiście "uaktualnione". Chyba więc nie ma sensu kupować nową, jeśli ma się starszą wersję książki...
Pozdr.