Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Sterowanie glowica CD

TRistan
-
-
Sterowanie glowica CD

Postautor: TRistan » 25 sty 2006, o 18:56

Mam taki pomysl zeby wykorzystac glowice CD np. VAM1202 ze sklepu AVT jako czesc mechanizmu w moim urzadzeniu. Podkreslam ze nie mam zamiaru czytac plyt CD ani DVD.
Chce poprostu sterowac silnikiem ktory przesowa glowice i polozeniem samej glowicy, bo zdaje sie ze jest ona ustawiana na polu magnetycznym. Gdzie do licha znajde dokumentacje do tej glowicy. Na stronie producenta (www.ky-ic.com, tak mi sie wydaje ze to producent) jest wzmianka ze cos takiego maja, ale zadnej dokumentacji nie znalazlem. W Googlu tez lipa. "CD LASER HEAD datasheet" nie dziala. podobne tez. W jaki sposob sterowac taka glowica? Jakis schemat albo artykul pomoglby. Bodajze PHILIPS robi CDM12.1 . Ale narazie na stronach tej firmy nie znalazlem glowic Cd.

Dzieki za pomoc.

geoughep
-
-

Postautor: geoughep » 22 lut 2006, o 12:40

Wpisz VAM1202 w wyszukiwarce. Powinieneś w wyniku otrzymać odnośnik do dokumentu pdf opisującego jego parametry.

TRistan
-
-

Postautor: TRistan » 22 lut 2006, o 16:41

Dzieki
Nie wiem jakim cudem, ale teraz juz za pierwszym razem dostalem odnosnik do strony z ta glowica. Nie wiem dlaczego poprzednio dostalem sam sz*.*js. Troche malo tam uzytecznych informacji, ale powinno wystarczyc. Jeszcze raz dzieki.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”