Witam wszystkich
Mam mały problem z procesorem czy ktoś może mi wytłumaczyć zasadę działania
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZasada działania procesora
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie wiem co dokladnie masz na mysli mowiac z procesorem ale tak najprosciej tlumaczac to procesor to taka czarna skrzyneczka do ktorej mozesz dostarczac bity (czytaj bajty) i w zaleznosci co chcesz z nimi zrobic mozesz dodawac do siebie odejmowac w rezultacie otrzymujesz jakis tam wynik a procz tego sa rowniez w specjalnym miejscu zaznaczane informacje ze np wynik operacji jaka zrobiles jest rowna zero lub mniejsza niz zero albo wynik jest wiekszy niz mozna pomiescic w procesorze teraz przez analize tych wlasnie dodatkowych informacji program napisany przez Ciebie wykonuje nastepna operacje i jesli Twoj program nie zawiera zadnych bledow taki program na procesorze dziala bez problemow a jesli zrobiles blad wszystko sie wali i procesor sie zawiesza lub robi to co Ty nie chciales. Procesorow jest cala masa roznych ale ogolnie wlasnie tak dzialaja a roznia sie tym ze moga robic wiecej lub mniej rzeczy
BTW to temat rzeka dlatego jesli bardziej to Cie interesuje odsylam do ksiazek bo na forum tego nie da sie tak dokladnie wytlumaczyc
BTW to temat rzeka dlatego jesli bardziej to Cie interesuje odsylam do ksiazek bo na forum tego nie da sie tak dokladnie wytlumaczyc
A czy chodzi Ci o budowę procesora? To zagadnienie, jak już wcześniej wspomniał ACeK, to temat rzeka, więc nikt na forum nie wytłumaczy wyczerpująco tematu. Jeśli chesz się czegoś dowiedzieć na początek, polecam różne artukuły z czasopism komputerowych - tam często opisywane są takie rzeczy...
Pozdr.
P.S.
A właściwie o jakie 'tłumaczenie' Ci chodzi? Chcesz się czegoś dowiedzieć, czy przeczytałeś coś i nie rozumiesz?
Pozdr.
P.S.
A właściwie o jakie 'tłumaczenie' Ci chodzi? Chcesz się czegoś dowiedzieć, czy przeczytałeś coś i nie rozumiesz?