Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Sposób na buzzerka...

lukasgld
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: lukasgld » 7 lut 2006, o 21:59

dużo sie nie pomyliłem na necie kosztuje 3,50zł

petersz
-
-

Postautor: petersz » 8 lut 2006, o 16:14

W sklepie, w moim mieście aż 6 zł. No comment ;).

Pozdr.

P.S.
pozdrawiam leniwych :D :D
A o mnie, to się nie pamięta... :(.
:twisted: :twisted: :twisted:
:564:

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 8 lut 2006, o 16:29

W sklepie, w moim mieście aż 6 zł. No comment ;).
Az ?? Tylko, zwykle te tanie czesci w "stacjonarnych" sklepach kosztuja 3-5 razy wiecej.

Edit: korakta taga BB.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2006, o 02:25 przez pajaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

petersz
-
-

Postautor: petersz » 9 lut 2006, o 20:43

Hehe! Utargowałem jeszcze na 5.50 :). Fajny ten sklep... :D
Faktycznie buzzer z generatorem już na 3V dość głośno nadaje, ale działa nawet na 1.5V. To, co miałem zrobić, zrobiłem - czyli gra "labirynt" na technikę :|. Nie wiem, co to za poroniony pomysł, żeby wszyscy składali takie rzeczy... Dziewczyny nie dają sobie z tym rady, a w dodatku nauczycielka techniki nie umie np. narysować dobrze suwmiarki (itp.), nie mówiąc już o rozróżnieniu diody i rezystora... Już sobie wyobrażam, jak niedługo przyjdzie czas na haftowanie :570:. Co za kraj...

Pozdr.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 10 lut 2006, o 02:28

Już sobie wyobrażam, jak niedługo przyjdzie czas na haftowanie :570:. Co za kraj...
Pozdr.
He he... :uhoh: swietne czasy... ale przy cerowaniu mialem tendencje do przesady... wyrabalem w skarpecie dziure wielkosci piesci.

petersz
-
-

Postautor: petersz » 10 lut 2006, o 16:02

Hehe... a ciekawe, czy da się zrobić dziurę w skarpecie większą od skarpety :idea:.

Słuchajcie... dziś po szkole jadę do innego elektronicznego, bo w tamtym nie było kondensatorów MKT (z resztą w tym też nie ma i mam problem :|). Tak z ciekawości zapytałem po ile są buzzerki z generatorem. 3zł. Zdziwiłem się, bo taniej niż w necie! :D Jak chcecie, to kupię i zeskanuję u kolegi paragon... :568: ;)

Pozdr.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”