Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

DV out

VIDEOKRIS
-
-
Kontaktowanie:
DV out

Postautor: VIDEOKRIS » 20 sty 2006, o 09:44

Posiadam od niedawna recorder DVD MANTA w ktÓrym producent nie przewiduje połączenia recordera z kompem , chodzi mI o gniazdo DV i kabel FIRE WIRE. Z kolei nie ma problemu z podłączeniem recordera z kamerą . i w związku z tym mam takie pytanie. czym się różni gniazdo DV kamery,od gniazda DV w kompie. ( chodzi tutaj o zgranie materiału video z kompa na DVD) POZDRAWIAM.

jarobo
-
-

Postautor: jarobo » 1 lut 2006, o 19:59

witam

proponował bym sprawdzić czy czasem nie trzeba zamienić sygnałów (skrosowane przewody)
bo innej różnicy nie ma

wątpię aby manta miała zabezpieczenie przed kopiowaniem filmów z kompa

pozdrawiam jarobo

VIDEOKRIS
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: VIDEOKRIS » 1 lut 2006, o 20:42

Jarobo dzięki. ale do tego eksperymentu musiałbym wiedzieć jakie elementy sygnału są na jakim pinie gniazda w kompie. bez tej wiedzy wolałbym nie experymentować. bo szkoda by było jakby wyleciało wszystko w powietrze. w kazdym dądz razie DZIĘKI.

jarobo
-
-

Postautor: jarobo » 2 lut 2006, o 17:43

Witam

opis pinów
http://www.interfacebus.com/Design_Conn ... ire.html#b

kiedyś kupiłem kabel żeby połączyć 2 komputery, FireWire jako sieć, niestety kabel był nie odpowiedni ale teraz nie pamiętam czy kabel ten miał mieć zamienione parami sygnały czy nie, zakupiłem następny kabelek odwrotny i sieć działała
takie podłączanie nie uszkodziło kart w komputerach

kamera podłączona do 1 komputera była też widziana na 2 komputerze

pozdrawiam jarobo

VIDEOKRIS
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: VIDEOKRIS » 2 lut 2006, o 18:09

NAPRAWDE WIELKIE DZIĘKI !!! JESTEŚ WIELKI

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”