Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

podkładka pod mysz - niby ciekawy problem

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:
podkładka pod mysz - niby ciekawy problem

Postautor: dsrecordss » 30 sty 2006, o 16:23

Witam,
Poszukuję od dłuższego czasu podkładki pob mysz na grubej gumie (5 mm) a w zasadzie na piance. Nigdzie nie potrafię znaleźć 12 sztuk takich podkładek. Potrzebuje je do wykonania padów perkusyjnych (mają genialne odbicie) bo fabryczne o podobnej jakości to wydatek 100zł za sztukę co na moją kieszeń to troche za dużo:(
czy ktoś wie gdzie takie zakupić?? :567:
pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedź

Dawid

Awatar użytkownika
Dydas
-
-

Postautor: Dydas » 30 sty 2006, o 22:36

Czy to koniecznie musi byc podkladka pod mysz ? Warto poszukac jakis mat "plazowych" one sa przewaznie z pianki takiej...

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: dsrecordss » 30 sty 2006, o 22:48

Hmm.. ta pianka z podkładek plażowych sie nie nadaje zbyt. Nawet jeśli byłaby odpowiednio sprężysta nie wytrzyma takiej ilości uderzeń pałką (szczególnie podczas grania rockowych rytmów). Ta pianka z myszki to taka luźna guma konsystencja bardziej pod gume niż pod piankę. Jest dosyć twarda. Znaną metodą jest też robienie z silikonu instalacyjnego placków (rozlewanie na desce i wygładzanie) ale podkładki są o niebo lepsze...

doktorek

podkladka

Postautor: doktorek » 31 sty 2006, o 10:43

Ja kupilem kiedys w Tesco po 2 zlote za 1 sztuke. troche sie poobrywala juz (materaial odszedl od pianki na rogu) ale generalnie OK.

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 31 sty 2006, o 21:52

A może zaproponuję piankę służącą do izolacji w budynkach?
Taka biała, na metry ją sprzedają, grubość identyczna jak w podkładkach do myszy
Wydaje mi się, że będzie dobra

Awatar użytkownika
dsrecordss
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: dsrecordss » 31 sty 2006, o 22:33

Witam,
niestety to nie ten typ. Po pierwsze za cieńka (jak pisałem na początku tamta ma 5 mm grubości) i jak już wspominałem jest to bardziej guma niż pianka (bardzo zwarta jest) pozdrawiam

petersz
-
-

Postautor: petersz » 1 lut 2006, o 16:04

Chyba kiedyś dostałem taką podkładkę, o jaką Ci chodzi od cioci na gwiazdkę :). Została podobno zakupiona w IKEI w Warszawie...

Pozdr.

P.S.
Pewnie nie była drogra... :D

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”