Nie musisz się martwić, że kolega a_antoniak spamerzy - on stwierdza raczej bolesna prawdę. Jak narazie jesteś rekordzistą, bo nikomu nie udało sie wyciągnać 300 postów w dwa miesiące

- ale co to za posty - mój ulubiony to temat z topieniem śniegu przez ultradźwięki.
A co do spawarki, po twoich wypowiedziach sądzę, że powinieneś NAJPIERW poczytać podręcznik od fizyki, tematy o pradzię stałym, potem zmiennym(tu dowiesz się co to napięcie skuteczne i maksymalne), będziesz miał wytłumaczone co to jest kondensator, potem cewka(i co one w ogóle robią - czym się charakteryzują), rezystor już pewnie znasz, transformator itd. Następnie, powinieneś się dowiedzieć więcej o diodzie, bo widać, że wiesz, że występuje na niej napięcię polaryzacji, ale nie wiesz co ono robi
Przez to, że okraja sinusoide i napiecie skuteczne czy cos takiego zmniejsza sie o ok. polowę, czy tak?
Warto także zainteresować się wynalazkiem półprzewodnika, tego jest raptem 3 strony A4 jesli streścisz wszystko co ważne. Potem proponowałbym Ci zamówić pare kitów z AVT, a nie siadać do spawarki co ma prawie 5kW. Człowieku, Ty musisz coś wiedzieć do takiej roboty. Z takimi napięciami jak sieciowe(skuteczne - 230V) i takimi mocami jak 5kW nie ma zabawy. Osobiście mnie jeszcze nigdy nie poraziło, ale wiem, że to nie miłe przeżycie.
Zastanów się, czy nie stawiasz sobie zbyt wysokiej poprzeczki, albo czy nie lepiej zamiast zaśmiecać forum "mądrymi" postami poświęcić dwa weekendy na zapoznanie sie z podstawami.
Nie piszę tego, bo jesteś młody i uważam, że tu nie pasujesz, bo by mnie tez tępili, chodzi o twój stan wiedzy, w ogóle sposób jak się zachowujesz(np pisanie o swoim przyrodzeniu

).
Zastanów się chłopie. "Jak Cię widzą tak Cię piszą."