witam

dziękuje za zainteresowanie

kupiłem (prawie ) kamerke na allegro i generalnie jest sprawna mechanicznie ale obraz ma zakłócenia w postaci białych pasków na ekranie podczas zmiany migawki. jest to stara kamera sony .kupiłem taką bo jestem zapaleńcem na manualne ustawianie ostrosci i przysłony i ogólnie lubie miec wpływ na regulacje parametrów nagywania...i ta kamera na to pozwala (prewie

) nowa kamera z manualnymi -ostroscią i przysłoną etc. to koszt rzedu 10000złotych

tak wiec znalazłem stary model sony v800e za nie duże pieniążki ..miała byc sprawana ...ale nie jest..oddałem kamerke do servisu fototronik no i wycenili naprawe na 500 złotych ...kamerka kosztowała około 350,,,, to mi napisali -migawka jest realizowana w sposób elektroniczny;demontaz kamery;wymiana wszystkich kondensatorów elektrolitycznych SMD;złożenie i sprawdzenie kamerysam nie wiem co robic ...swoją drogą to hańba dla warszawy że jet tylko jeden profesjonalny servis dla kamer ...z kolei dzwoniłem do wrocławia i tam za ta samą usługe chciał 300 zł ...dlatego szukam servisu na forum