Mam problem z "Ultradźwiekowym detektorem ruchu - AVT 841"opisanym styczniowym 2000r. numerze EP. Zmontowalem dwa takie układy i oba nie działają poprawnie. Mianowicie chodzi o to, że reaguja na zakłócenia. Podłączony układ do zasilania reaguje na ruch, ale gdy np. włączę wiertarkę albo jakieś inne przedmioty gospodarstwa domowego funkcjonują -układ znów sie załącza -sam sie wyzwala. Nie wiem jak ten problem rozwiązać. Może którys z czytelników miałpodobny problem. Jeśli to jest możliwe prosze o pomoc.
Z góry bardzo dziekuje.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z AVT-841 -ultradzwiekowy detektor ruchu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
Posiadam ten kit, do zasilania uzywam zasilacza stabilizowanego własnej konstrukcji, wszystko działa należycie. Spróbuj zmienić zasilanie lub podłączyć układ do jakiegoś akumulatorka i zobaczysz czy to zakłócenia z sieci mają wplyw. Sprawdź też czy nie zamienileś nadajnika ultradźwięków z odbiornikiem, łatwo je pomylić bo są takie same, nadajnik ma T a odbiornik R na obudowie.
Powodzenia
Powodzenia