Witajcie
Mam pytanie.(a kiedy nie miałem?) Czy można zrobić regulację temp. grota lutownicy oporowej i najlepiej z izolacją galwaniczną?
Czy można do tego zaprzęgnąć PWM?
Lutownica ma moc 20-40W i jest na 210V.
Mikroprocesor to ostateczność, ale też może być.
Używałem psiekrasnego przycisku szukaj oraz WWW.GOOGLE.PL
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPWM do lutownicy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: PWM do lutownicy
ale chyba nie uzywales mózgu, bo juz o to pytales i dostales ode mnie odpowiedz. wyluzuj troche, bo masz najszybszy wzrost liczby postow, w wiekszosci srednio sensownych...Używałem psiekrasnego przycisku szukaj oraz WWW.GOOGLE.PL
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
nie no co ty ? jestes kolejna osoba ktora to zaowazyla ? poco myslec mam > forum .. ja bym proponowal furczakowi przejsc na forum na jego poziomie ...moze o2.pl ?ale chyba nie uzywales mózgu, bo juz o to pytales i dostales ode mnie odpowiedz. wyluzuj troche, bo masz najszybszy wzrost liczby postow, w wiekszosci srednio sensownych...Używałem psiekrasnego przycisku szukaj oraz WWW.GOOGLE.PL
WitamWitajcie
Mam pytanie.(a kiedy nie miałem?) Czy można zrobić regulację temp. grota lutownicy oporowej i najlepiej z izolacją galwaniczną?
Czy można do tego zaprzęgnąć PWM?
Lutownica ma moc 20-40W i jest na 210V.
Mikroprocesor to ostateczność, ale też może być.
Używałem psiekrasnego przycisku szukaj oraz WWW.GOOGLE.PL
a nie lepiej izolacja galwaniczna transformator 230/210 40W (czy napewno 210V jeśli tak to mozna podać 230V będzie trochę większej mocy
regulacja za pomocą regulatora do regulacji jasnosci zarówek (sciemniacza)
Uwaga moc lutownicy 20W moze byc uzyskana poprzez zasilanie przez diodę prostowniczą więc regulować należy po przełączeniu na 40W
pozdrawiam jarobo
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie: